Angličtina v mobilu: zábavně a interaktivně

pátek 14. října 2011 ·

Láká vás Velká Británie a cestování? Bojíte se, že vás vaše angličtina na cestách zradí? British Council nedávno přišel se šikovnými aplikacemi pro chytré telefony: stačí, když si zalistujete v iPhone Store a vyhledáte British Council. Potom si můžete najít různé užitečné aplikace, např. ‘LearnEnglish Elementary’, ‘Big City’, ‘MyWordBook’.

LearnEnglish Elementary funguje jako podcast. Obsahuje různé typy konverzací v nejrůznějších situacích. Můžete si nejen otestovat, jak rozumíte mluvenému slovu, ale také si procvičíte své schopnosti se v angličtině vyjadřovat. Různá cvičení jsou samozřejmostí.

Big City obsahuje více než 40 typů konverzací, které si můžete vyzkoušet např. při pobytu v Londýně. Snazšímu pochopení pomáhají roztomilé komiksové postavičky.

My WordBook je interaktivní zápisník. Pomůže vám vytvořit si vlastní slovník a učit se slovíčka, a to formami, které podporují zapamatování (obrázky, audio).

British Council rovněž vyvíjí aplikace pro Android. Zkuste například zábavnou interaktivní hru Wordshake nebo gramatickou hru Johny Grammar’s Quizmaster. (Aplikace LearnEnglish Elementary a BigCity najdete rovněž pro Android.)

Bližší informace o všech mobilních aplikacích naleznete na learnenglish.britishcouncil.org/en/mobile-learning.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.