Martin Rychlík: Úprk desítek psychologů, nebo hysterické dementi?

čtvrtek 6. října 2011 ·

Zprávu Lidových novin, že hrozí odchody školních psychologů, ministerstvo školství označilo za hysterii a situaci promptně vyřešilo.

Něco se stalo. Existují ale dvě diametrálně jiné verze: jednu popsaly ve středečním vydání Lidové noviny, které tvrdí, že ze školství odcházejí desítky školních psychologů, protože na ně školy nedostaly peníze. Je to prý kvůli včasnému „neodklepnutí“ navazujícího projektu z evropských fondů, - měl navázat na skončený záměr, z nějž putovaly peníze do 173 škol pro odhadem dvě stovky psychologů a speciálních pedagogů. Ministerstvo školství s tím ostře nesouhlasí; a jen včera odpoledne vydalo k této věci dvě dementi.


„Někteří psychologové a speciální pedagogové si museli najít jinou práci, někteří šli na úřad práce,“ řekl LN Richard Braun, hlavní manažer ukončeného projektu Rozvoj školních poradenských pracovišť. Mezi školami, které přišly o finance, jsou zřejmě i takové, které se v září zapojily do pilotního ověřování „smluv s rodiči“. Ministr školství Josef Dobeš (VV) přitom chtěl na psychology zvláštní půlmiliardu, neboť jsou potřební, říkal.
 „Umím si představit efektivnější projekt, ale ukončit aktivitu bez toho, aby na ni navazovala plynule nová, je skandální,“ uvedla Lenka Felcmanová z České odborné společnosti pro inkluzivní vzdělávání. Autorkou projektu je ex-ředitelka Institutu pedagogicko-psychologického poradenství (IPPP) Jana Zapletalová, jež byla před týdnem odvolána.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
7. října 2011 v 22:07  

Chudák paní doktor Zapletalová. Pepa odprásknul během několika vteřin jako škodnou.
Jó, holt platí vždy a stále: "Nechoď Vašku s pány na led....

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 11:16  

Možná MŠMT ani neví, jaká je situace v terénu, když si neověřilo, kolik školních specialistů v současné době na školách zůstalo...Nikdo se o to z MŠMT nezajímal. A ví vůbec, zda jsou kraje informované o tom, že mají školám posílat nějaké peníze?

Anonymní řekl(a)...
19. října 2011 v 11:20  

Možná MŠMT ani neví, kolik školních specialistů na školách zůstalo. Protože se o to vůbec nezajímá, nikdo to nezjišťoval. Také komunikace s kraji je zvláštní, když někde vůbec nevědí o tom, že by přes ně měly jít na školy slibované peníze...
Snad tedy MŠMT stále trochu hůře komunikuje a nezajímá se o problematiku, to bude asi ten hlavní problém.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.