Nový Správce učebny nabízí dokonalejší přehled o školních PC

čtvrtek 6. října 2011 ·

Společnost SODATSW dnes vydala rozsáhlý update svého softwarového řešení Správce učebny. Tento nástroj školám usnadňuje správu počítačů v učebnách a učitelům pomáhá s výkladem látky. Nová vylepšená verze Správce učebny poskytuje lepší možnosti nastavení, jednodušší ovládání i možnost zakázat přístup na sociální sítě.



Řešení Správce učebny společnosti SODATSW umožňuje učitelům a obsluze školního IT vybavení snadno spravovat a monitorovat všechny počítače v učebně. Díky možnosti plošně žákům zakázat stahování nelegálních dat navíc pomáhá i předcházet konfliktům škol s autorským zákonem. Nová verze nyní nabízí zdokonalené uživatelské rozhraní, jednodušší ovládání a lepší přehled o dění na jednotlivých žákovských počítačích. Pomocí auditních modulů je navíc možné i sledovat přístupy žáků na problematické weby.

„Na základě připomínek učitelů i správců školních počítačů jsme řešení Správce učebny vylepšili do té míry, že je možné mluvit o jeho nové generaci. Některé méně používané funkce jsme ve  vylepšeném uživatelském rozhraní skryli a naopak často opakované činnosti jsou nyní lépe viditelné,“ uvedl k nové verzi produktu Martin Hanzal, výkonný ředitel společnosti SODATSW, která vyvíjí řešení pro správu a bezpečnost pracovních stanic. „Vyšli jsme také vstříc zákazníkům, kteří si přáli tento produkt nejdříve vyzkoušet. Řešení Správce učebny včetně auditních modulů je proto nyní možné získat na jeden měsíc zdarma prostřednictvím kontaktů na našem webu,“ dodal Hanzal.

Řešení Správce učebny bylo vyvinuto tak, aby školám pomáhalo předcházet problémům se stahováním a prohlížením nelegálního obsahu. Na všech počítačích v učebně lze zakázat stahování problematických souborů a přístup na weby se závadným obsahem. Učitelé mají také i stoprocentní kontrolu nad prací žáků v reálném čase. Nová verze navíc umožňuje zcela zakázat používání sociálních sítí, případně povolit přístup jen na vybrané weby.

„Ve Správci učebny školy získají velmi silný nástroj pro výuku a správu školních počítačů. Učitelé se mohou lépe soustředit na výklad látky a získají lepší přehled o dění ve třídě, správcům školního IT vybavení naše řešení umožní dokonalejší zabezpečení a údržbu školního hardwaru,“ vysvětlila Klára Navrátilová, která má ve společnosti SODATSW na starosti marketingové kampaně pro školy. „Z našich průzkumů víme, že školy využívají počítače stále častěji k výuce nejen informatiky, ale také dalších předmětů. Právě proto by neměly kvalitu a efektivitu výuky v počítačových učebnách podceňovat,“ dodala.      

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.