Martin Rychlík: Josef Dobeš vám dává křídla

středa 31. srpna 2011 ·

Posledních 24 hodin v případu Ladislava Bátory připomíná vtip o perestrojce a komunistických hlavounech z osmdesátých let.



Vládní přestřelka, jež se rozpoutala ohledně facebookového výroku nechtěného personálního ředitele MŠMT Ladislava Bátory, se přes noc proměnila v jurodivou frašku. Z Bátory se stane zástupce ředitelky kabinetu ministra školství Josefa Dobeše (VV).

Jako personální šéf vadil. Nyní už vadit nebude. Bude totiž „jen“ dohlížet na banální maličkost: majetek a nemovitosti v resortu školství. Ve večerních a nočních hodinách padlo i několik zajímavě nekompatibilních výroků, které definitivně odkázaly celou politickou debatu do kulis pimprlového divadla.


Prazážitky z protektorátu: „Bude tam, kde nevadí. Jsem vděčný panu ministrovi Dobešovi za jeho vstřícnost,“ uvedl šéf diplomacie Karel Schwarzenberg (TOP 09) pro iDnes.cz. Ministr Dobeš prý „pochopil, že to není boj proti němu, ale zásadní postoj člověka, který jako dítě zažil protektorát“, dodal ministr zahraničí.

Hlavně etický kodex: „Jsem potěšen, že ten člověk už nebude šéfem personálního odboru a garantem etického kodexu ministerstva školství. Mrzí mě, že to nešlo dřív a bez křiku a že uspěl až předseda Schwarzenberg tam, kde zcela selhala autorita premiéra,“ přivítal přesun Bátory místopředseda TOP 09 a ministr financí Miroslav Kalousek.

Trafikantsví nebolí: „Bude to sice trpěný trafikant, což je sice ostuda, ale už ne nebezpečná ostuda,“ dodal Kalousek pro Lidové noviny.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. srpna 2011 v 10:42  

"Jako personální šéf vadil. Nyní už vadit nebude."

A tak je to se vším. Ani se nedivím, že vládě důvěřuje tak málo lidí. Kde skončilo Promopro, Drobil,....Co se nám nehodí do krámu, tak škrkneme ! Raději vytáhneme kauzy staré deset let, na ty od roku 2006 zapomeneme. Manipulace s veřejným míněním jak vyšitá. To opravdu jako jediné Nečasova vláda umí. Manipulovat pomocí většiny sdělovacích prostředků.

Anonymní řekl(a)...
31. srpna 2011 v 22:44  

Jo, to my dole nemůžeme říkat nic, nás vykopnou na ulici a ani nepípneme, ale takový šéfíček jako Bátora asi bude brzo prezident, protože v tom povyšování jede jako pila.

Anonymní řekl(a)...
1. září 2011 v 9:54  

Anonymnímu 31. srpna 2011 22:44

Jenže tímhle kňouráním kolego nic nezměníme. Nezáviďte Bátorovi a radši zkuste něco vymyslet, aby si Vás taky někdo všimnul a povýšil vás.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.