Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledku vzdělávání na školní rok 2011/12

pátek 19. srpna 2011 ·

Česká školní inspekce zveřejňuje pro potřebu škol a školských zařízení aktuální kritéria hodnocení platná pro školní rok 2011/12 schválená 32. poradou vedení MŠMT 16.srpna 2011.




8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 16:37  

No a tyhle bláboly stojí daňové poplatníky desítky miliónů...

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:17  

"aktuální kritéria hodnocení platná pro školní rok 2011/12 schválená 32. poradou vedení MŠMT 16.srpna 2011.
Škola zohledňuje vnější prostředí ( sociální, regionální ), reálné podmínky a možnosti školy, které mohou ovlivnit úspěšnost dětí, žáků a studentů ve vzdělávání"

Nechci být válečný štváč, ale srovnávací testy Dobeše pošlou takovou školu ke dnu.

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 18:28  

Nekasal se náhodou Josef Dobeš tím, že zruší školské rady ? Jinak si myslím, že je to tak dokonalý návod kritérií, který zavaří spoustu ředitelů, ti jednotlivé články hodí na učitele a ti se z toho pose.... Nevím, nevím - kdo bude učit ? Nechť žije byrokracie !

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 19:48  

No a tyhle bláboly stojí daňové poplatníky desítky miliónů...

Když někdo něčemu nerozumí, označí to za blábol...

Anonymní řekl(a)...
19. srpna 2011 v 22:11  

Když někdo něčemu nerozumí, označí to za blábol...
Máte pravdu, tomu opravdu nerozumím. Jak to může kantorovi, škole a hlavně žákovi OPRAVDU pomoci.

Luděk Blaha řekl(a)...
19. srpna 2011 v 23:44  

Když někdo něčemu nerozumí, označí to za blábol...

Tak třeba já tomu nerozumím až tak, že ani nejsem schopen to označit za blábol.

Anonymní řekl(a)...
20. srpna 2011 v 16:06  

Když někdo něčemu nerozumí, označí to za blábol...

Až tak ? Tento zplozenec MŠMT by měl být hluboce prověřen, je to opisování věcí již z dob dávno minulých. Osoba která to vytvořila by měla být zbavena všech titulů, včetně toho Mgr. Opisovat se nemá.

Anonymní řekl(a)...
21. srpna 2011 v 12:08  

Logopedem bez titulu a za měsíc? Zákon to brzy dovolí
21. srpna 2011 7:04 - http://www.lidovky.cz/logopedem-bez-titulu-a-za-mesic-zakon-to-brzy-dovoli-fyr-/ln_domov.asp?c=A110819_193425_ln_domov_ape

PRAHA - Pokud budete v budoucnu muset řešit, že má vaše dítě problémy s řečí či poruchy učení, měli byste si dát pozor, na jakého speciálního pedagoga se obrátíte.
Mohl se jím totiž stát po 250 hodinách vysokoškolského kurzu celoživotního vzdělávání. To na řadě škol znamená dva týdny osmihodinových bloků výuky plus dva týdny praxe.
Novinku zavádí novela zákona o pedagogických pracovnících, kterou ve středu schválila vláda a míří do parlamentu. Nyní musí student získat titul v magisterském programu speciální pedagogika. Nově by ale matikáři, vychovateli či učitelce mateřské školky - tedy komukoli s pedagogickým vzděláním - stačilo jen absolvovat kurz. Titul by za to nebyl, ale povolení práci dělat ano.
Povinných 250 hodin
"Těch 250 hodin je směšných. Víte, co byli adékáři? Absolventi dělnických kurzů, měli jsme za dva roky třeba právníky," řekl LN Boris Titzl z katedry speciální pedagogiky UK. Hrozilo by podle něj, že pedagog dítěti ublíží z neznalosti.

Podle ministerstva školství je současný zákon příliš striktní. "Po diskusích převážil názor, že programy celoživotního vzdělání zaměřené na speciální pedagogiku jsou kvalitní a dostatečně absolventy na práci připraví," uvedl Michal Trunda, který na novele pracoval.

Prostě, bordel pod záštitou taky-psychologa.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.