Josef Dobeš: Dodržovat sliby není populismus

středa 17. srpna 2011 ·

Ministr Josef Dobeš reaguje na výroky poslankyně Anny Putnové, která tvrdí, že dodržovat předvolební sliby je populismus.



 „Jsem přesvědčen, že populismus je něco jiného. Už před volbami v roce 2010 jsem řekl, že Velká cena Brno je špičková soutěž, kterou hodlám podporovat. Ti, kdo mě znají, dobře vědí, že názor neměním, proto jsem i po volbách svůj slib dodržel. Velká cena Brno byla v minulosti vždy podporovaná ze státního rozpočtu a v případě, že bych letos neposkytl prostředky na zalistovací poplatek, nemohla by se tato významná sportovní událost v Brně uskutečnit.

Paní Putnová jako poslankyně Jihomoravského kraje by v první řadě měla myslet na prospěch a dobré jméno svého kraje. Očekával bych, že to bude ona, kdo se zasadí za podporu významné sportovní události, která má pro Brno neoddiskutovatelný propagační i ekonomický přínos. A pokud sama tuto akci přímo nepodpoří, zdrží se alespoň nemístné populistické kritiky.

S politiky TOP 09 souhlasím v tom, že je nutné mít systémovou podporu sportu. S ministrem financí panem Kalouskem jsme proto nastavili nové systémové financování sportu. K tomu bude nyní doplněna i obsahová část, při jejímž sestavování bude nutné se shodnout na klíčových akcích, které budeme podporovat. Při jejich výběru budeme vycházet především z toho, zda jde o akci, jejíž konání znamená špičkovou reprezentaci České republiky a jestli má tato sportovní akce v konkrétním městě svoji tradici. Pak lze jednoznačně uvažovat například o Brně jako o městě motorek, Ostravě – městě atletiky a Novém Městě na Moravě – městě lyžování.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.