Přečtěte si: Studenti bojují proti státní maturitě. Napsali dopis Dobešovi

čtvrtek 14. července 2011 ·

Studenti jsou nespokojeni s podobou státních maturit a v otevřeném dopise ministru školství Josefu Dobešovi žádají změny. Nejvíce námitek mají k maturitě z českého jazyka a literatury. Dopis na internetové stránce Maturantiproti.cz již podepsalo přes 14 tisíc studentů.


Z článku v Parlamentní Listy.cz vybíráme:


Nepříjemná byla i doba zpracování výsledků. Didaktické testy proběhly na začátku června a výsledky se studenti dozvěděli až 20. června. Často tedy už věděli, zda uspěli u přijímaček na vysokou školu, ale stále neznali výsledky maturit. Navíc, pokud by státní maturitu neudělali, nemohli by jít v příštím roce na vysokou školu, neboť náhradní termín státních maturit je až po zápisu.

4 komentářů:

krtek řekl(a)...
14. července 2011 v 21:25  

Ten člověk se zřejmě vidí jako budoucí ministr. Všemu rozumí, o všem ví. Ale že státní maturitu připravoval ministr a prosadila ministryně z jeho strany, mlčí. A stejně tak mlčí o tom, že optimalizaci (čti rušení škol) prosazuje v krajích jeho strana bez analýz a od kulatého stolu. Ne že by jiné strany (ODS a TOP 09) nebyly jiné, ale pana Bartoše jsem už naštěstí dlouho neslyšel.

Anonymní řekl(a)...
14. července 2011 v 23:49  

Pane Krtku, asi jste se proryl do vedlejšího řádku, tady úřaduje sl. Večerková. :)
Ta by taky zasloužila na holou, za to že tak poslouchá p. Šteffla a Zajíčka. Má to holka zapotřebí?!

Anonymní řekl(a)...
15. července 2011 v 18:10  

Dobře udělala, za to ji patří dík. Možná, že proti těm blbounům nahoře, kteří všechno rozkradou přijde těch protestů více. A aby to nebyly trojmístné násobky 15 000 protestujících. Někdy to může prasknout ve formě defenestrace, či něčeho podobného jako v roce 1989. Zas tak bych to nepodceňoval.

krtek řekl(a)...
16. července 2011 v 0:34  

No jo, teď na to taky koukám. Já měl za to, že to posílám dobře. Teď už se na to asi vykašlu, slečna Večerková je šikovné a hodné děvče, respektuje své učitele. Těžko jí vyčítat, že jiní si mnou ruce a radují se ze zákulisí. Před pár týdny vyšel článek v Respektu, jaké je to pro naši demokracii nadějné děvče. Tomu já klacky pod nohy házet nebudu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.