Přečtěte si: Generálka maturit začala jen s menšími závadami

neděle 10. dubna 2011 ·

Technická generálka státních maturit, která ve středu odstartovala, se zatím podle organizátorů obešla bez problémů. Oslovené školy už ale hlásí některé závady.
Z článku na Denik.cz vybíráme:

„Nemáme zatím žádné technické chyby, jen ve čtyřech případech chyby s křížkováním,“ řekl odpoledne mluvčí centra pro přípravu maturit CERMAT Petr Habáň. Při podzimní generálce se totiž například stávalo, že křížek u zvolené odpovědi nebyl správně dotažen a systém jej nedokázal vyhodnotit. Objevovaly se také chyby při skenování testů. Celkem tak bylo špatně vyhodnoceno 12.000 prací. Nyní proto ředitelé škol absolvovali ještě jedno školení a CERMAT je zároveň vyzval, aby zkontrolovali stav tonerů a další náležitosti.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
11. dubna 2011 v 8:36  

Tak je to jako pokaždé: podle organizátorů bez problémů, podle "oslovených" škol s problémy. Nás nikdo neoslovil, ale o problémech budeme také rádi informovat. Vadí mi především nepřipravenost generálky a změny prakticky v průběhu generálky, tj. nový itinerář z 8.4., nová uživatelská příručka z 5.4.,dokumenty, které jsme měli zpracovat 8.4., lze vytisknout až 11.4. Opět tedy stanovené termíny neplatí. Předpokládám, že veškeré nedostatky ale Cermat vyhodnotí jako chyby lidského faktoru, tedy učitelů, kteří v té době navíc měli učit.

Anonymní řekl(a)...
11. dubna 2011 v 9:25  

Hned první instrukce itineráře byla chybná, naváděl nás do jiné knihovny než byly uloženy materiály. Na Cermat se nedalo v tu chvíli dovolat. Nakonec jsme otevřeli druhou knihovnu a dokumenty našli. Toto skutečně za bezproblémový průběh nepovažuji.

Anonymní řekl(a)...
11. dubna 2011 v 10:24  

Nejen, že dokument nebyl ve správné knihovně, ale navíc to byl dokument pro technického pracovníka, který k němu přístup neměl vůbec, měl ho pouze ředitel.
Navíc pokud nebyly křížky udělané zcela přesně, tak nebyly rozpoznané, což může být při ostrých maturitách opravdu vážným problémem.

Anonymní řekl(a)...
11. dubna 2011 v 13:18  

Nám se v určený čas vůbec nepovedlo se přihlásit do systému žádným z autorizovaných přihlašovacích jmen a hesel, a to ani po několikanásobné konzultaci s firmou Logica a mnoha pokusech (mnoho je víc než 10). Zadařilo se až druhý den spolu s jinými kraji .... Takže vlastně taky bez problémů, nakonec se to po 24 hodinách přeci povedlo, že? :-)

Anonymní řekl(a)...
11. dubna 2011 v 14:46  

V pátek nám bylo řečeno, že máme nechat část 1. fáze na pondělí, dnes jsme se dozvěděli, že to máme nechat raději na zítřek. Prý nějaká chybička, pořád se to načítá načítá načítá načítá...

Anonymní řekl(a)...
12. dubna 2011 v 8:40  

Aktualizace článku: technická kontrola proběhla bez problémů, za problémy na pětině škol můžou učitelé, kteří nejsou schopni zapojit kabely. My měli kabely správně zapojené, ale místo jednoho dne jsme na pokyn z Helpdesku prováděli první fázi testování 3 dny /problémy s přihlášením, otevřením knihovny/. A to už ani nezmiňuji změny a chyby v itineráři.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.