EDUin: Žádáme premiéra Nečase o vrácení dnes projednávaného Dlouhodobého záměru ministrovi

středa 6. dubna 2011 ·

EDUin dnes zaslal premiérovi Nečasovi stanovisko k projednávanému Dlouhodobému záměru vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy ČR, který do vlády předložil ministr školství.



Žádáme premiéra Nečase o vrácení materiálu a jeho přepracování, a to z těchto důvodů:

  • Dlouhodobý záměr konzervuje současný neuspokojivý stav školství, protože reaguje jen na momentální potřeby škol a ekonomiky a neuvažuje o vývoji společnosti ani v horizontu 5 let, natož například 20 nebo 30, kdy budou žít dnešní žáci,
  • znovu vrací do vzdělávání prvky centralizace (plošné testování, jednotné osnovy), které se prokazatelně v zahraničí ukazují jako nic neřešící, nebo vyloženě škodlivé.

Více informací ve videozáznamu z dnešního vystoupení Tomáše Feřteka v ČT24, Studiu 6 zde (pasáž naleznete v čase cca 1:50)

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2011 v 20:45  

"Žádáme premiéra Nečase o vrácení materiálu a jeho přepracování, a to z těchto důvodů:

Dlouhodobý záměr konzervuje současný neuspokojivý stav školství, protože reaguje jen na momentální potřeby škol a ekonomiky a neuvažuje o vývoji společnosti ani v horizontu 5 let, natož například 20 nebo 30, kdy budou žít dnešní žáci,
znovu vrací do vzdělávání prvky centralizace (plošné testování, jednotné osnovy), které se prokazatelně v zahraničí ukazují jako nic neřešící, nebo vyloženě škodlivé."

a co říkáte pánové a dámy z EDUin na bezbřehost a chaos ve ŠVP ?
Ignorant

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2011 v 11:42  

V kterých ŠVP?? Jaká bezbřehost? Pořád jen čtu o chaosu v ŠVP. Můžete mi dát konkrétní příklad? Ukázat na konkrétní ŠVP nebo školu? Jinak je to jen ,,jedna paní povídala,,.

Anonymní řekl(a)...
7. dubna 2011 v 12:47  

Taky už mám plné zuby těch demagogických keců o bezbřehosti ŠVP. Učitelé a ředitelé na školách nejsou hlupáci, kteří neumí rozvrhnout vzdělávání tak, aby to mělo logiku. Nedělejte z lidí blbce.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.