Přečtěte si: Bátora: Do politické strany znovu vstoupím jedině s Klausem

středa 6. dubna 2011 ·

Bývalý kandidát do Poslanecké sněmovny za nacionalistickou Národní stranu a nově ekonomický poradce ministra školství Ladislav Bátora by vstoupil do své celkem páté strany jedině s prezidentem Václavem Klausem. Řekl to v pořadu České televize Hyde Park. Proti působení Bátory na ministerstvu se postavili akademici z Filosofické fakulty Univerzity Karlovy, Vysokého učení technického v Brně, ale i sám premiér Petr Nečas. Bátora se ale brání. Vstup do Národní strany měl být dle jeho slov "protestním gestem" v momentě, kdy se ODS začala odklánět od svého programu. Program Národní strany přitom příliš nezkoumal.

Z článku na portálu ČT24.cz, kde je i záznam celého pořadu, vybíráme:

"Stranictví nevyhledávám. Do stran jsem vstoupil vždy z důvodu, který byl přesvědčivější než moje nechuť ke stranictví," podotkl nový poradce ministra školství. Doufá, že Klaus podobné plány zvažuje.


Bátora vystřídal během své politické kariéry několik stran. Začínal roku 1983 v České straně socialistické, pokračoval v ODA, v roce 2006 kandidoval do sněmovny jako nezávislý za Národní stranu. O tři roky později se Bátora přesunul znovu – tentokrát ke Straně svobodných občanů.


Loni kandidoval jako nezávislý za Suverenitu Jany Bobošíkové do Senátu. Nesouhlas s jeho působením na ministerstvu ovšem vyvolalo právě jeho působení v Národní straně. "Národní strana byla hodnocena v oficiálních nálezech jako protinacistická," řekl Bátora na svou obranu.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2011 v 10:14  

Pana Bátoru, údajně myslitele a vzdělance, jsem měl možnost vidět včera v Hyde Parku.
Jednou mi to naprosto stačilo. Na co je tenhle člověk expert, to jsem tedy zvědav.
Obzvláště mne pobavila jeho sebeoslava, kolik že to firem založil a restrukturalizoval jako rizikový manažer.
Tedy, rizikový určitě je, ale manažer? Spíše pěkná menažerie!

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2011 v 14:38  

Více takovýchto agentů... čím dál tím blíže jsem rozhodnutí emigrovat...

Anonymní řekl(a)...
6. dubna 2011 v 17:30  

Určitě mystifikuje.

Anonymní řekl(a)...
8. dubna 2011 v 21:34  

Tak nám odvolají pana ministra školství, paní Mullerová, pravil Švejk, mazaje si kolena opodeldokem. To se pan Bátora v roli poradce ani nestačil zorientovat, kde má kancelář.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.