4. 5.: Žijící legenda Montessori míří do Prahy

středa 27. dubna 2011 ·

The International Montessori School ve spolupráci se Společností Montessori o.s. pořádá seminář s žijící legendou Montessori.



International Montessori School of Prague, jediná akreditovaná Montessori škola v Praze (akreditovaná Americkou Montessori společností AMS)  má tu čest pořádat, ve spolupráci se Společností Montessori, seminář se Sonnie MacFarland, žijící legendou AMS pro rok 2011. Tento seminář bude volně přístupný veřejnosti, rodičům a všem, co se zajímají o metodu vzdělávání Peace Education neboli výchově k míru.

IMSP se rozhodla pozvat takto významnou osobnost na poli Montessori vzdělávání, abychom společně oslavili Den Země pro rok 2011, který je v souladu s filozofií naší školy. Chceme se dozvědět více o světě Montessori a podělit se o to s dalšími lidmi, kterým nejsou lhostejné události hýbající dnešním světem. Věříme tomu, že děti představují naši budoucnost a pokud je budeme vést ke klidnému soužití, svět je bude následovat.

Doufáme, že  využijete této jedinečné příležitosti se setkat se Sonnie, žijící  legendou Montessori a tím i možnosti osvojit si její představy o vzdělávání. Zejména v dnešní době, kdy svět bojuje s násilím, nepokoji a přírodními katastrofami, cítíme povinnost a zodpovědnost dozvědět se více o celostním a harmonickém vzdělávání.

Sonnie McFarland započala svou fascinující životní cestu práce s dětmi před 35 lety, kdy se v jednom roce stala matkou a Montessori učitelkou. Ve chvíli kdy přemýšlela, jakou cestou se vydat, aby mohla spojit své zájmy s kariérou, objevila knihu Montessori's Own Handbook (Osobní příručka Montessori).Už při přečtení (první) kapitoly věděla, že objevila své životní poslání – vzdělávání dětí. Sonnie již napsala několik knih, o letitých zkušenostech s prací s dětmi ve třídě, trénincích Montessori učitelů a prací s rodiči. Její knihy bude možno zakoupit po semináři.

Honoring the Light of the Child, Shining Through, A Teacher’s Handbook of Transformation and Montessori Parenting

Seminář se bude konat 4. května 2011, ve 13 hodin v hotelu Ibis Malá Strana, Plzeňská 14, Praha 5. Po semináři bude Sonnie k dispozici, aby zodpověděla otázky a také podepsala své knihy.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.