"Změň svou budoucnost" nabádají Kadlec a Vágnerová

čtvrtek 3. března 2011 ·

MŠMT ve spolupráci s Cermatem a Českou televizí připravilo dva nové videoklipy na téma nová maturita. Objevují se v nich fotbalista pražské Sparty Václav Kadlec a herečka a zpěvačka Tereza Aster Vágnerová. Ti pod heslem „Změň svou budoucnost“ vzkazují letošním maturantům, že nová maturita je pro ně důležitým začátkem v jejich profesním životě.

Nyní si mohou žáci naposledy vyzkoušet novou maturitu nanečisto a prověřit si své znalosti z českého jazyka a literatury, cizích jazyků a matematiky. Od 1. března se mohou cvičně testovat ve škole pod autorizovaným přístupem ředitelů škol do informačního systému CERTIS. Od 22. března pak budou cvičné testy a zadání písemných prací zpřístupněny k volnému užití na webových stránkách www.novamaturita.cz.



7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. března 2011 v 8:16  

Vyhozené peníze. zadarmo to jistě nedělali. V době, kdy se na našich školách učí z 20 let starých učebnic, je to nehorázné.

Luděk Blaha řekl(a)...
3. března 2011 v 9:57  

Tak hlavně, že tam nejsou z kapitoly školství hrazení Dobešovic chlapci.

Anonymní řekl(a)...
3. března 2011 v 11:26  

Tak teď nevím...Mám se nechat ovlivnit reklamou "Změň svou budoucnost" a jít raději do té státní maturity, když o tom tak hezky mluví? Nebo dát spíše na reklamu "Já nejsem z gymplu" a místo státní maturity si udělat výuční list? Nebo podat trestní oznámení na ty, kteří touto formou vyhazují peníze daňových poplatníků?

Anonymní řekl(a)...
3. března 2011 v 16:24  

REAKCE:
Kampaň "Já nejsem z gymplu!" podporuje všechny formy odborného vzdělání - tedy i s maturitou ;-)

Anonymní řekl(a)...
3. března 2011 v 16:35  

V situaci, kdy ani na naprosto nezbytné věci ve školství nejsou peníze, je to otřesné plýtvání. Takové "fotky pana ministra a jeho rodiny za 70 tisíc" ve velkém.

Anonymní řekl(a)...
4. března 2011 v 9:42  

Plýtvání je to zcela jednoznačně. Nevím, jaký efekt si slibuje někdo od reklamy na státní maturitu, /může si snad žák vybrat jinou formu?/. Kampaň "nejsem z gymplu" je zase trochu mimo v situaci, kdy z výsledků generálky vyvodil ministr dva závěry: "výrazně úspěšnější byli studenti gymnázií než žáci středních odborných škol a učilišť s maturitou" a "podle výsledků jednotlivých škol by úředníci mohli rozhodovat o případném rušení či slučování škol".

poste.restante řekl(a)...
4. března 2011 v 12:04  

Tipoval bych, že jde o "povinnou úlitbu na reklamu", která je u projektů z prostředků EU obvykle nutná.

Kdyby ovšem seděl na MŠMT alespoň jeden člověk se zbytky soudnosti, nebo alespoň někdo, kdo zná někoho z praxe a zeptal se ho ...

Třeba by se daly ke státním maturitám objednat pro každou školu kalkulátory, které stejně žáci využijí.

Nebo alespoň jednu pitomou propisku s červenou náplní pro každého kantora na opravování.

Nebo třeba hrnek na kafe a klidně na ně dejte logo EU a jednu z těch fotek pana ministra za 70 000,-.

Prostě něco alespoň trochu užitečného.

Já vyfasoval obyčejnou propisku naposledy před 3 roky, papír na písemky kupuju za své odjakživa a jen čekám, až mi přijdou na to, že na školní kopírce tajně množím materiály pro žáky.
(Papír si nosím svůj, samozřejmě, protože fasuju cca jeden balík na pololetí.)

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.