Putovní Výstava školních časopisů a literárních sborníků začíná v olomoucké knihovně

úterý 1. března 2011 ·

Od 2. 3. 2011 do 31. 3. 2011 se v prostorách Knihovny města Olomouce (pobočka Brněnská) uskuteční Výstava školních časopisů a literárních sborníků, které vytvořili žáci mimopražských základních škol. Tato výstava postupně objede knihovny ve všech krajích ČR.


Výstava prezentuje výsledky soutěží  Náš časopis 2010 a Nadílka našich dílek 2010, které občanské sdružení Abeceda uspořádalo v loňském roce. Na osmi výstavních panelech budete mít možnost zhlédnout ukázky z vítězných časopisů a sborníků. Kromě toho se dozvíte, jak by měl vypadat kvalitní školní časopis a kvalitní školní literární sborník. Jeden z panelů seznamuje návštěvníky se čtenářskými strategiemi, neboli postupy, které nám pomáhají porozumět čtenému textu. Pořadatelé rovněž připravili pracovní listy, které si budou moci dětští návštěvníci vyplnit přímo na místě, doma s rodiči nebo ve škole s učitelem a spolužáky.

Součástí  výstavy je také debata s redaktorkou Olomouckého deníku Petrou Opletalovou, které se zúčastní žáci Fakultní ZŠ dr. Milady Horákové a MŠ Olomouc. Diskuze začne ve středu 9. 3. 2011 od 10 hodin, rovněž v prostorách Knihovny města Olomouce (pobočka Brněnská).

Výstava i debata jsou součástí projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Více informací o projektu naleznete na internetových stránkách www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz.

Pobočku Brněnská  Knihovny města Olomouce najdete na nám. Republiky 1, webové stránky knihovny jsou www.kmol.cz. Srdečně zveme všechny žáky a učitele, dospělé i děti, aby se přišli potěšit a inspirovat ukázkami nejlepších časopisů a sborníků z mimopražských základních škol.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.