Návrat na základní školu z víceletého gymnázia

pátek 1. října 2010 ·

Žákyně byla po ukončení 5. ročníku přijata na osmileté gymnázium. Nyní zjistila, že na studium nestačí (hrozí jí 2 x nedostatečná) a chce se vrátit zpět na základní školu. Je možné ji zařadit od září do 9. ročníku ZŠ (v případě, že by nebyla hodnocena na gymnáziu nedostatečně) bez dalšího přezkoušení? Musela by opakovat 8. ročník v případě, že by neprospěla?


Dotaz řeší § 39 odst. 2 školského zákona: „Na žádost zákonného zástupce žáka nebo po dohodě s ním převede ředitel střední školy žáka, který plní povinnou školní docházku ve střední škole, do odpovídajícího ročníku spádové základní školy, popřípadě do jiné základní školy, kterou zvolil zákonný zástupce, a to se souhlasem ředitele této školy.“

Žákyně tedy bude převedena do odpovídajícího ročníku základní školy. Pokud by na střední škole neprospěla, bude opakovat 8. ročník, jinak bude převedena do 9. ročníku. Další přezkoušení nebude prováděno.

Materiál MŠMT.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.