Veronika Rodriguez: Poslanci zkusí odklad maturity. Chyba, říká expert

čtvrtek 18. června 2009 ·

"Pokud by se státní maturity odložily, byť jen o rok, byla by to obrovská chyba. Ztratily by prestiž, nikdo už by tomu projektu nikdy nevěřil," myslí si ředitel ústeckého gymnázia a šéf Asociace ředitelů gymnázií Alfréd Dytrt. "Projekt státních maturit je dlouhodobý, do školského zákona byl zahrnut po předchozích přípravách v roce 2005. Z důvodu, aby žáci, kteří nastupují ke vzdělávání, znali podmínky, za kterých budou maturovat, bylo spuštění těchto státních maturit již jednou odloženo," připomíná.

Z článku a chatu na portálu Aktuálně.cz vybíráme:

Odpovězeno: 17. 06. | 10:47 Autor: Jan

Otázka: dobry den,
myslite, ze pozadavky na odklad maturit ze strany CSSD ODS jsou populistickym gestem k osloveni volicu ve veku 18 a 19 let ?

Alfréd Dytrt - šéf Asociace ředitelů gymnázií: Dobrý den, souhlasím a domnívám se, že kdyby nebylo před volbami, tak se téma maturit nebude tak výrazně v tisku objevovat.

Odpovězeno: 17. 06. | 10:52 Autor: ivan

Otázka: dobry den

zajimalo by me,jak muzete rict,ze statni maturita byla zapracovana do osnov,kdyz vetsina profesoru a studentu ani nevi,co maji cekat a uci se stale stejnym zpusobem?

dekuji

Alfréd Dytrt - šéf Asociace ředitelů gymnázií: Dobrý den, to, že většina profesorů neví, co se obsahově maturity týká, nemůže být pravda, protože přibližně již před deseti lety byla zahájena diskuze o obsahu nových maturit s katalogy požadavků k maturitám, které byly diskutovány a vyučujícími ovlivňovány, byly schváleny ministerstvem v roce 2008 a jsou k dispozici na webových stránkách www.cermat.cz nebo wwww.novamaturita.cz. Pokud to neví studenti, může to mít dvě příčiny: Buď nikde nehledali, anebo jim to jejich vyučující neřekli.

Odpovězeno: 17. 06. | 10:54 Autor: Adam Cyprich

Otázka: Dobrý den,
uvádíte, že při odkladu SM by došlo ke ztrátě prestiže. Otázkou je, jestli SM vůbec nějaké prestiže nabyla. Podle mě, nemůžeme mluvit o prestiži něčeho, co ještě není a navíc nemůžeme soudit české SM se zahraničními.

Alfréd Dytrt - šéf Asociace ředitelů gymnázií: Dobrý den,
podle toho, co sám píšete, nemá smysl spekulovat o tom, jestli SM nějaké prestiže nabyla, protože to se může stát opravdu v případě, že začne fungovat.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.