Václav Votruba: Kantorský notes made in Excel

čtvrtek 19. června 2003 ·

Jestliže vám také nevyhovují nejrůznější zápisníky pro učitele, které jsou na trhu k mání, stáhněte si šikovný kantorský notes, jenž si pro svoji potřebu vyhotovil váš kolega. K použití s úpravami či bez nich – nebo aspoň pro inspiraci…

Když jsem začínal učit, jediným notýskem na známky byl Učitelský zápisník – a ten mi vůbec nevyhovoval. Byl malý, na jednu stránku se mi nevešla celá třída. Tak jsem přemýšlel, jak si udělat vlastní. Zkoušel jsem volné listy, sešity různých formátů a nejrůznějších úprav…

Pak se objevila řada zápisníků od mnoha firem. A opět stejný problém – nebylo tam všechno, co jsem potřeboval, některé údaje se mi nikam nevešly a jiné jsem musel každý rok opisovat.

Když se objevil počítač, udělal jsem si v Excelu vlastní Kantorský notes. Většinu stránek tisknu pouze na jednu stranu a druhou si nechávám na poznámky. Celé dílo pak svážu do kroužkové vazby, přidám na první stranu průhlednou fólii a na poslední stranu tuhý karton. A funguje to.

Kantorský notes si můžete zdarma  stáhnout zde .

(A jestliže se domníváte, že ten váš notes je lepší, můžete dát do diskuzního fóra odkaz k jeho stažení, popř. jej zaslat redakci (info@ceskaskola.cz), která jej umístí do tohoto článku.)



Václav Votruba

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.