Milan Hausner: Pojďme on-line a ukažme světu, že to jde.

pondělí 20. března 2000 ·

Když jsem odjížděl na Nový Zéland s našimi dětmi, měl jsem hlavu plnou ideálů, jak se zpívá v jedné stařičké písničce. Místo, kde se sejde 90národností, je přece přímo ideální pro to, abychom začali něco docela příjemného a mohli pomoci našim dětem komunikovat.


K světovému parlamentu na NZ se už vracet nebudu, popsali jsme o něm hodně stránek. Přesto k jedné navazující akci ano. Na tomto jednání jsem vyhlásil „naší“ českou“ on-line konferenci, kterou jsem nazval – Present your nature to world a měl jsem představu, že se děti z jednotlivých měst UN vzájemně propojí na on-line chatu a pošlou si nějaké informace o své zemi, svém městě či o škole. (http://www.kidfet.co.nz).

Vznikla by tak docela dobrá možnost rozšířit komunikaci mezi jednotlivými účastníky. Pro naší školu, nic mimořádného a pro leckterou další českou školu také ne, namítnete. A budete mít pravdu. Leč stav je úplně jiný. Až do dnešního dne se na on-line konferenci přihlásila jediná země z 90. Nejspíše jsem internet jako komunikační prostředek přecenil. 

A tak vás, pravidelné čtenáře České školy chci požádat o následující:

V současné době probíhá velká diskuze o Bílé knize i o státní informační politice. Proč bychom k ní nemohli přispět i my sami učitelé a děti ze školy.
Proč bychom nedokázali tuto konferenci realizovat sami a ukázat „světu“, že podobné aktivity nejsou vůbec komplikované a že je zvládáme i na našich školách ?
Dovolte mi tedy, abych Vás tedy pozval dne 22. března na web.stránky http.deti.atlas.cz do našeho chatu od 14.00 do 16.00. Nechme dětem prostor, ať „Představ své město kamarádovi na internetu!“ Informace ke konferenci můžete získat na konference@lupacovka.cz. Prosíme potvrzení účasti.

Pevně věříme, že se na Schole Pragensis naše konference podaří, protože málo platné, při našich světových eskapádách my všichni pořádně ani neznáme, co máme za humny. Na www.lupacovka.cz pak vznikne z této konference vlastní stránka.

Milan Hausner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.