Iva Hanzlíková: Uchazeče o studium na FSS MU čekají nové zkoušky

středa 8. března 2000 ·

Dvacátého ledna uzavřela smlouvu o nové formě přijímacích zkoušek nadace SCIO a Fakulta sociálních studií MU v Brně.
Dvacátého ledna uzavřela smlouvu o nové formě přijímacích zkoušek nadace SCIO a Fakulta sociálních studií MU v Brně. Uchazeči o studium na této fakultě budou skládat Národnostní srovnávací zkoušku ze základů společenských věd a obecných studijních předpokladů. Poplatek hradí fakulta. 


Uchazeči i fakulta tak mají zaručenu profesionální kvalitu testů, objektivitu a regulérnost celého průběhu. Podle smlouvy SCIO zajistí FSS kompletní přijímací zkoušky. Ty budou probíhat šestého až osmého května. Kromě toho, že fakultě ubude práce a starostí, je nespornou výhodou tohoto systému, že zkoušku mohou oproti dosavadním zvykům vykonat v nejbližším velkém městě – zatím se hovoří o Praze, Brně, Ostravě, Plzni, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Teplicích a Ústí nad Labem. Podle zájmu však tato nabídka může být rozšířena až na dvanáct měst. O tom, do jakého města bude uchazeč přiřazen, rozhoduje poštovní směrovací číslo jeho stálé adresy, je však možné požádat o změnu.

Správná řešení budou od desátého května zveřejněny na internetových stránkách SCIO a FSS MU. Ty, které jako druhý předmět vybrali mediální studia, dvanáctého května čekají talentové zkoušky. Za jejich přípravu a vyhodnocení je odpovědná FSS. Jejich bodový výsledek potom SCIO započítá do skóre pro výsledné zařazení uchazečů.
Zkouška se bude skládat ze základů společenských věd – sociologie, psychologie, ekonomie, filozofie, ekonomie, státu a práva, ale i estetiky a etiky, a z obecných studijních předpokladů, kde je zahrnuta také matematiky na úrovni druhého ročníku střední školy. Na první část budou mít uchazeči devadesát minut, na druhou o patnáct minut víc.

Iva Hanzlíková

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.