redakce: Global Classroom 1998/1999

čtvrtek 1. července 1999 ·

Devět SŠ ze sedmi zemí světa se zúčastní projektu Global Classroom. ČR zastupuje gymnázium Zlín. Devět středních škol ze sedmi zemí světa se zúčastní projektu Global Classroom neboli Celosvětová třída, který existuje už třetím rokem. V jeho rámci spolupracují mladí lidé z Německa, Švédska, Lotyšska, Jižní Afriky, Japonska, Velké Británie a České republiky. Jediným českým účastníkem Global Classroom je Gymnázium Zlín.

Konference má formu diskusních bloků, v jejichž rámci studenti představují své projekty na dané téma. Moto pro tento rok zní: Jak zachovat život v příštím miléniu s podtématy Nezaměstnanost mládeže, Předsudky, Společnost: Dodržování lidských práv v účastnických zemích Global Classroom. Studenti píší eseje v angličtině, ty jsou poté diskutovány na internetu.

Důležitou aktivitou Global Classroom je také program výměnných studijních pobytů na zúčastněných středních školách. Letos odjedou tři zlínští gymnazisté na dva až tři měsíce na Shetlandské ostrovy, čtyři studenti do Švédska a dva do Německa. Učivo, které doma zameškají, si musejí po návratu samozřejmě doplnit.

The Global Classroom 1998/1999
Místo setkání:
Jihoafrická republika, Kapské Město

Termín:
15.června 1999 - 29.června 1999 
Cena:
zpáteční letenka Londýn - Kapské Město (jde o skupinovou letenku pro všechny evropské účastníky; z toho důvodu je její cena mnohem nižší než u běžné letenky, která stojí v současné době 30 000 Kč) je 350 liber + 27 liber letištní poplatek, tj. asi 20 000 Kč + zpáteční jízdenka Zlín Praha Londýn (necelé 4 000 Kč) + pojištění + poplatek za očkování ( není povinný, ale doporučuje se, jde o kombinovanou vakcínu za 6 000 Kč)+ kapesné. Je nutné počítat celkem asi s 30 000 Kč. (bez poplatku za očkováni). Dále je potřeba vízum, které je zdarma a pas platný ještě 6 měsíců od data odjezdu z JAR.

Ubytování a stravování:
v hostitelských rodinách

Program:
kromě pokračování práce na vlastním projektu a diskuse na dané téma i sportovní a kulturní akce a poznávací výlety.

Přihláška

redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.