redakce: Krátkodobé studijní pobyty pro vědce

středa 30. června 1999 ·

Kennanův institut pro pokročilá nabízí možnost ucházet se o finanční příspěvky umožňující krátké pobyty v tomto institutu. Woodrow Wilson International Center for Scholars Kennan Institute for Advanced Russian Studies

Kennanův institut pro pokročilá ruská studia, jenž je součástí Mezinárodního střediska Woodrowa Wilsona pro vědce, nabízí možnost ucházet se o finanční příspěvky umožňující krátké (maximálně jednoměsíční) pobyty v tomto institutu.

Pobyty jsou určeny pro uchazeče, kteří prokáží specifickou potřebu využívání knihoven, archívů nebo jiných zdrojů informací ve Washingtonu nebo jeho okolí. Podmínkou je dále hodnost PhDr, hlásit se mohou i doktorandi, kteří mají téměř hotovou svou disertaci. U uchazečů z jiného než akademického prostředí se vyžaduje, aby dosáhli ve své oblasti výsledků na tomu ekvivalentní úrovni.

Výše příspěvku činí 80 dolarů denně.

Podmínky pro uchazeče:

Uchazeči musí předložit stručný popis svého výzkumného záměru (v rozsahu asi 700-800 slov), životopis a dva doporučující dopisy vztahující se výslovně k danému studijnímu tématu. Dále je třeba uvést, jaký termín pobytu by jim nejlépe vyhovoval. Žádosti je nutné psát na psacím stroji, event. na počítači.

Uchazeči se mohou hlásit průběžně, uzávěrka bývá vždy 1. prosince, 1. června a 1. září.

Zájemci budou o výsledku přijímacího řízení vyrozuměni vždy asi šest týdnů po termínu uzávěrky. V průměru je přijat jeden ze šesti uchazečů.

Pro podávání přihlášek k tomuto druhu pobytů neexistuje žádný zvláštní formulář.

Kontaktní adresa:
Fellowships and Grants Kennan Institute for Advanced Russian Studies
370 L'Enfant Promenade
SW
Suite 704

Washington, D.C.
20024-2518

tel.: 001/202/287 3400

fax: 001/202/287 3772

Kromě uvedené nabídky umožňující krátkodobé studijní pobyty poskytují Mezinárodní středisko W. Wilsona pro vědce a Kennanův institut i stipendia pro delší pobyty (v délce 4-10 měsíců nebo 3-6 měsíců).

Uzávěrky žádostí pro tato stipendia jsou vždy 1. října.

Zdroj: AIA ČR


redakce

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.