Talentovaní žáci ve vaší škole? Přihlaste je do T-kurzů

pondělí 18. ledna 2021 ·

Program Talnet Národního pedagogického institutu České republiky otevřel přihlášky do jarních běhů T-kurzů. Jedna z novinek letošního ročníku pomáhá žákům vyrovnat se s karanténou a sociální izolací. Nové uzavření škol na podzim minulého roku přineslo potřebu řešit především psychickou pohodu žáků zavřených doma. V nabídce se proto objevil kromě tradičních T-kurzů zaměřených na zajímavá témata z chemie, fyziky, historie a jiných oborů další online kurz: Ultimejt gauč survajvl neboli kurz přežití nucené domácí izolace. 


Je určen žákům a studentům od 13 do 19 let a jeho náplní jsou postupy, které mohou účastníkům v podmínkách domácí izolace pomoci plánovitě se rozvíjet, pečovat o vztahy a klidně si užít videohry, nejrůznější zdroje na internetu, a vůbec vzít další karanténu jako šanci. Kurz je vhodný jak pro ty, kteří to doma neumějí vydržet, tak i pro ty, které to naopak teď doma hodně baví. Jedni možná přijdou na to, jak si to trochu ulehčit, a druzí třeba na to, jak z toho získat pro sebe co nejvíce. Kurz je sestaven z kreativních úkolů, jejichž výsledek závisí na účastnících samých. 

Jako reakce na ne vždy přesné a někdy velmi zmatečné informace o příčinách a perspektivách vývoje pandemie byly připraveny dva T-kurzy: Koronavirus – co víme o nové nákaze, který uváděl na pravou míru nejrůznější spekulace a neověřené zprávy; a druhý z nich – Matematické modelování na příkladu COVID 19 – pracoval s datovými modely šíření nákazy za různých podmínek. Dalo by se říci, že s podobnými, i když složitějšími modely pracuje ministerstvo zdravotnictví. 


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.