Ředitelé škol žádají větší růst platů učitelů, napsali premiérovi

středa 13. ledna 2021 ·

Devítiprocentní růst tarifů a zároveň i nenárokové složky platu učitelů požaduje zhruba 1300 ředitelů a dalších vedoucích pracovníků škol v otevřeném dopise, kterým se obrátili na premiéra Andreje Babiše (ANO). Současné zvýšení tarifů o čtyři procenta není podle nich dostatečné. ČTK o tom informoval předseda spolku Klub ředitelů škol Roman Polda ze ZŠ Štefánikova v Hradci Králové. Podle mluvčí ministerstva školství Anety Lednové ale úřad plní vládní slib a dlouhodobě usiluje o dosažení tarifů a nadtarifů v poměru 80 ku 20. V současnosti je podíl tarifů v tomto poměru větší, než je uvedený cíl, řekla. 



Celý text naleznete zde
Citovaný dopis naleznete zde

9 komentářů:

BP řekl(a)...
13. ledna 2021 v 15:52  

U kterých dalších státních zaměstnanců je to nastaveno stejným způsobem, že dostanou jen 80 % v tarifu a 20 % jde do nadtarifní složky platu? A co poslanci, senátoři, vláda, prezident, soudci? Také si vyplácejí peníze stejným způsobem?

BP řekl(a)...
13. ledna 2021 v 15:54  

Mimochdem: inflace za loňský rok činí 3,2 % a nám se přidají do tarifu pouze 4 %, takže skutečný nárůst činí 0,8 %. To nestojí ani za tu slávu kolem dokola!

Pedagogická komora řekl(a)...
13. ledna 2021 v 19:51  

80 : 20 mají náměstci na MŠMT...

Ivo řekl(a)...
14. ledna 2021 v 8:06  

Ministerstvo Vám nic nedá!

Radek Sárközi řekl(a)...
14. ledna 2021 v 12:04  

Jsem rád, že se Pedagogické komoře, z. s., podařilo propojit tak velké množství ředitelů škol a že stále přibývají další signatáři otevřeného dopisu.

Ivo řekl(a)...
14. ledna 2021 v 13:41  

...a výsledek bude jaký, co myslíte???

D.T. řekl(a)...
14. ledna 2021 v 14:56  

Dokud se nenapíše panu premiérovi, že to může mít významně pozitivní/negativní vliv na jednu cílovou skupinu u voleb, tak to nebude mít žádnou váhu...

Radek Sárközi řekl(a)...
14. ledna 2021 v 15:14  

Otevřený dopis premiérovi mohou podepisovat nejen ředitelé škol, ale nově ho může podpořit každý, kdo souhlasí s jeho obsahem.

Zdeněk Brom řekl(a)...
14. ledna 2021 v 15:27  

Čistě technická poznámka. Premiér nečte nic, co mu nedá na stůl nebo nepřetlumočí Mára Prchal. Ten si musí dopisu všimnout.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.