Od 4. ledna budou do škol chodit pouze žáci 1. a 2. tříd ZŠ

středa 23. prosince 2020 ·

Do škol budou od pondělí 4. ledna chodit jen žáci prvních a druhých tříd základních škol, otevřeny zůstanou také mateřské a speciální školy. Zbytek se opět bude učit distančně. Na twitteru to po dnešním jednání vlády oznámil ministr školství Robert Plaga (ANO). Žáci a studenti základních, středních a vyšších odborných škol šli naposledy v tomto roce do školy v pátek. Na pondělí a úterý ministerstvo vyhlásilo dny boje proti covidu-19, a prodloužilo tak vánoční prázdniny, které měly původně začít ode dneška. Informuje ČTK.



Celý text naleznete zde

11 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
23. prosince 2020 v 20:46  

Opět předčasné závěry. Netuší co je za těch 11 dnů čeká.

tyrjir řekl(a)...
23. prosince 2020 v 23:53  

Náčelník štábu, pod kterým jsem před 45 léty sloužil by na to asi řekl:

Odborný a morálně politický stav celého školství v Česku je špatný: Vrchní velitelstí (Vláda, MŠMT ČR a ostatní ministerstva) si neví se školstvím rady. Střední článek velení (zřizovatelé škol) je rovněž zmatený. Přestárlý a zfeminizovaný poddůstojnický základ školského vojska (učitelé) jakbysmet. Proto ani žáci a rodiče nemají nemají ke školství a vládním opatřením dost velkou důvěru. Proč? To břídilské vrchní velení totiž není schopno nebo ochotno zajišťovat lépe základní lidské právo na bezplatné školní vzdělávání (školní docházku)a proto svou odpovědnost přenesli na rodiny a volí radši úpadek školního vzdělávání, než aby pro školní docházku vytvořili lepší podmínky i v této těžké době.

Asi bych s ním souhlasil.

Ministr Plaga je podle mne jen další špatný ministr školství. To, že je mu dovoleno dělat, co dělá, podle mne nepříliš hezky dokresluje obrázek celé vlády a premiéra.

J.Týř

Ivo řekl(a)...
24. prosince 2020 v 7:46  

...a volí radši úpadek školního vzdělávání, než aby pro školní docházku vytvořili lepší podmínky i v této těžké době.

Pane Týři, to je ZÁMĚR! NĚKDO PROSTĚ CHCE, ABY ŠKOLSTVÍ NEFUNGOVALO - TOŤ VŠE! A to neplatí jenom pro "tuto těžkou dobu", ale pro celé období 31 let a dále.

Michal Komárek řekl(a)...
24. prosince 2020 v 8:01  

Ivo

Kdo je ten "Někdo"? Nešiřte tu konspirační teorie, prosím. Alespoň o Vánocích :-).

Hezké Vánoce!

Ivo řekl(a)...
24. prosince 2020 v 10:08  

Nešiřte tu konspirační teorie...

Jak si teda vysvětlujete nechutné počínání vůči učitelům?! TO JE 31 LET POŘÁD STEJNÁ PÍSNIČKA, POŘÁD DOKOLA!!

Jiří Lukáš řekl(a)...
24. prosince 2020 v 10:57  

Jak si teda vysvětlujete nechutné počínání vůči učitelům?

Pane Ivo, když jsou ty Vánoce, dovolte, abych Vám pomohl se v tom vyznat. Je to velmi jednoduché: žádné „nechutné počínání vůči učitelům“ tady není. Pokuste se vystoupit ze své představy o světě, v níž „někdo prostě chce, aby školství nefungovalo“. Neblázněte – protože, jestli jste učitel, abyste to nepřenesl na své žáky.

Ivo řekl(a)...
24. prosince 2020 v 14:25  

Pokuste se vystoupit ze své představy o světě

...ta "představa" je krutě reálná, nikoli žádná představa o světě...
Až bude vhodný čas, můžeme si o tom spolu promluvit.
Přeji klidný a pohodový vánoční večer všem na české škole.


Anonymní řekl(a)...
24. prosince 2020 v 16:54  

Ivo

Nemyslím si, že existuje nějaké "nechutné počínání vůči učitelům". Školství tady funguje v rámci současných možností, stejně jako třeba v Německu, Rakousku, na Slovensku,...

rváčkazvesela řekl(a)...
24. prosince 2020 v 22:32  

Nešiřte tu konspirační teorie...
Nemyslím si, že tragický stav našeho školství je záměr. Nicméně to tak možná vypadá. Někdo přece může mít v delší časové perspektivě užitek z toho, že většina našich lidí budou spokojeni, když si vydělají na živobytí a zajde si na fotbal - tedy chléb a hry a nějaké dumání a sebevzdělávání - na co ten přepych?
Myslím si, že by mohlo být vše trochu lepší, kdybychom měli motivovanější a vzdělanější učitelstvo. Zejména v psychologii a neurovědách. Do 3O.6. jsem byla v "aktivní službě" Za svou "kariéru jsme prošla všemi stupni škol v mnoha regionech. Z této praxe vím, že na úroveň vzdělávání má největší vliv kvalita a motivovanost(plyne ze sounáležitosti komunity)lidí - též zřizovatelů. Zřizovatelé většinou nemají vůbec ánung , co se ve škole děje a hodnotí školu pouze tím, jak si poradila s rozpočtem - tedy ekonomicky. Pedagogické záležitosti leží pouze na zodpovědnosti ředitele, který právní subjektivitou nabyl postavení cara a je často regulován pouze spokojeností rodičů - laiků. A to je taky mnohdy "óbr" problém. ČŠI je velmi slabá a nevím -li korupčně čistá - mnohdy to tak také nevypadá...tak asi tak.A pokládat ti konkrétní důkazy je mimo realitu (pane Komárku) Snad můžeme mít dle našich zkušeností nějaké názory...
Kdybych viděla smysl systému našeho vzdělávání, ráda bych učila i nadále.....
A že je to tady a nejen tady jako kafemlejnek(tématicky) to je jisté!!!Slova plynou a karavana peněz táhne dál - kudy - no přece mimo školství:-.) Jsme slabý obor, s tím se smiřme a učitele motivujme aspoň morálně tím, že je nenecháme vplen rodičům(těm hloupým a agrasivním - určitě všichni takoví nejsou )

Zkušený učitel řekl(a)...
25. prosince 2020 v 9:12  

Školy musí být budované ze zdola na dobrých základech. Zřizovatelé škol musí nést odpovědnost za dobrý provoz škol, nikoliv ředitelé škol. Ti často svou neschopnost řídit školu schovávají za aroganci, kterou si vybíjejí na kantorech. Nikomu se totiž nemusí zodpovídat. Mají jen strach z agresivních rodičů a špatné pověsti školy. Řešení může být jednotný provozní řád školy, který stanoví práva a povinnosti všech zúčastněných subjektů. Tedy zřizovatel, vedení školy, MŠMT, školská inspekce, správní aparát, IT školy, pedagogové, žáci, rodiče žáků a veřejnost.

Ivo řekl(a)...
25. prosince 2020 v 20:17  

Děkuji zkušený učiteli, jde vidět, že i ty jsi prošel mnohaletou praxí...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.