Babiš: Odhady k otevření škol či obchodů by mohly být v pátek

čtvrtek 5. listopadu 2020 ·

Růst počtu nakažených covidem-19 v Česku podle statistik zřejmě nepokračuje, řekl na tiskové konferenci po jednání s bavorským ministerským předsedou Markusem Söderem premiér Andrej Babiš (ANO). Odhady ohledně termínů návratu do škol či otevření obchodů by tak mohly být jasnější v pátek, kdy bude o nejnovějších předpovědích informovat ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Informuje ČTK. 



Celý text naleznete zde

4 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
5. listopadu 2020 v 9:21  

Stéle se nepoučí.
Zase budou odhady a vše pak bude jinak. Podporování nejistoty a naštvávání obyvatel.

Když vím, co mě čeká, můžu se podle toho zařídit. Můžu smysluplně pracovat. Když bude překvápko příjemné, tak jenom dobře, když nepříjemné, poperu se s tím.
Když nevím, co mě čeká, musím být furt ve střehu a pracovat se nedá.

Největší politická chyba(i chyba učitele) je slibovat světlé zítřky a zklamat.

Jir řekl(a)...
5. listopadu 2020 v 13:48  

Přesně. Kdyby držel ústa a počkal do dneška, tak by dneska, po včerejších číslech, stále ještě držel ústa.

Ivo řekl(a)...
5. listopadu 2020 v 19:56  

...to nikdy nebude, páč on je tady "vedoucí"- Stačilo jak se choval k panu Vojtěchovi při tiskovce. Jako k "otroku". Dobře udělal, že odešel, má moje sympatie...

mirek vaněk řekl(a)...
5. listopadu 2020 v 19:59  

Nemusel čekat do dneška. Data mluví jasně už celý minulý týden(grafy na MZ.cr). Jen by se neměla do médií odfláknout či falšovat. Snížením počtu testů sice sníží počet naměřených nakažených, ale ti skutečně nakažení se nevypaří a dřív nebo později se to opět projeví. Tak jako 30. 10. byl počet zemřelých někde kolem 160 a dnes už je počet zemřelých 30.10. přes 200. Prostě data se sbírají několik dní a ta mediální jsou často jen první verze(možná bude mít dr. Flegr pravdu, když předpovídal na 2.11. 250 mrtvých). Nestačí jen data přečíst, ale přemýšlet o vývoji. To je to funkční myšlení od slova funkce(a to nemyslím tu politickou, ale matematickou).
Růst počtu nakažených se o víkendu také nezmenšuje, ale je menší, protože je volno a dělá se míň testů. Taktéž není sebemenší důvod, aby počet mrtvých klesal o svátcích či víkendech. Virus v neděli neodpočívá. Jen data mají zpoždění. Mluvit o uvolňování, když vysoké počty nemocných prokazatelně neklesají je bláznovství.
Zvlášť, když zdravotnictví je před zhroucenním(dle zpráv,kterým nemám důvod nevěřit, vypomáhá kdo má ruce a nohy a řada případů má po prodělaném lehkém průběhu druhé nakažení s těžkým průběhem). Kdyby další nakažení zastavili už teď hned(zavřeli všechny doma), tak lidé přestanou umírat nejdřív za 14 dní, což znamená dalších cca 3000 mrtvých. To jsou jednoduché počty. Uvolňování zachová status quo nebo situaci zhorší.
Nevidím žádný zázrak na obzoru.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.