Základní školy zůstanou další týdny zavřené

čtvrtek 29. října 2020 ·

Podle končícího ministra zdravotnictví Romana Prymuly by uzavření středních a vysokých škol mohlo trvat zhruba tři měsíce, 1. stupně ZŠ do měsíce až šesti týdnů. Podle ministra školství Roberta Plagy se musí 1. a 2. třídy vrátit co nejdříve. Informuje deník Právo. 


Stejně tak je podle něj žádoucí, aby brzy šli do škol i žáci 9. tříd a maturanti. Plaga předpokládá, že částečný návrat do škol je možný v druhé polovině listopadu nebo v prosinci. „Návrat dětí do škol až po 1. lednu by byla katastrofa,“ prohlásil ministr. 

Zástupci škol rozhodnutí uvítali. „Kvitujeme, že to oznámili. Nejen školy, ale i rodiče a děti, prostě všichni, teď vědí, na čem jsou. A to, že v pátek snad řeknou nějaký postupný harmonogram, to považuji taky za dobré,“ citovala ČTK šéfa Asociace ředitelů ZŠ Michala Černého. 


Celý text naleznete v Právu

8 komentářů:

Ivo řekl(a)...
29. října 2020 v 13:26  

...katastrofa bude v případě unáhleného návratu promoření učitelů v pokročilém věku...

Anonymní řekl(a)...
29. října 2020 v 18:53  

Pojem "promoření" u SARS-CoV-2 není. To může být u spalniček, neštovic, příušnic,...Koronavirem se lze nakazit opakovaně. S koronavirem tady už asi budeme žít stále.

mirek vaněk řekl(a)...
29. října 2020 v 22:57  

Žít? Jak kdo.

Že by si odcházející ministr mohl dovolit luxus mluvit pravdu? SŠ 3 měsíce zavřené? To je do pololetí. Jakpak to bude se známkami? Zase drama na poslední chvíli a záchvat ministerských opatření po vánocích?

Eva Adamová řekl(a)...
30. října 2020 v 0:17  

Nevím, proč by škol měli nutně nastupovat deváťáci. S těmi se totiž dá udělat v online hodinách skoro totéž jako ve škole. Nejsou to žádní chudáčci, ale děcka, která by před třiceti lety už pobývala na středních školách.

Ivo řekl(a)...
30. října 2020 v 7:13  

Jakpak to bude se známkami?

A jakpak to bude s Vámi, až se nakazíte od pubescentů??

Eva Adamová řekl(a)...
30. října 2020 v 12:51  

No právě, raději pořádná online výuka nenakaženým učitelem, než suplování výtvarnicí či asistentkou, které vědí o matice v devítce prd.

Ivo řekl(a)...
30. října 2020 v 16:48  

...ono nejde jenom o suplování, ale zdraví a životy paní Evo.

tyrjir řekl(a)...
31. října 2020 v 11:58  

Je to podle mne opravdu velká legrace, anebo vážný problém:

Prymula, který na jaře i na podzim jasně říkal, že děti se nají vracet do škol, byl znevážen, donucen ke změně názoru a musel skončit. Babiš jedná podle mě rovněž podobně rozporuplně. Otázku, proč jinde v Evropě i ve světě včetně nejhůř postižených zemí až na nepočetné výjimky do školy dětí chodí i za cenu dělení tříd. a proč v Česku to údajně "nejde" nikdo řádně nezodpověděl. To by asi Babiš musel přiznat, že máme hluboce podfinancované a zfeminizovaní školství s přestárlými, mizerně placenými, ideologicky ovládanými a tudíž z mnoha hledisek značně demotivovanými žáky a učiteli (učitelkami). Udělá to nebo ne? Budeme si dál lhát do vlastní kapsy?

J.Týř

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.