Učitele mají přilákat náborové příspěvky, už se ozvali první zájemci

neděle 18. října 2020 ·

Dlouho a často i marně shánějí školy v Karlovarském kraji posily do svých pedagogických sborů. Školství čerstvé absolventy neláká. Kraj proto přišel loni s nápadem na vyplácení náborových příspěvků. A nyní už dostal patnáct žádostí o peníze… Motivační peníze nad rámec výplaty nabízejí učitelům i některá města. Nové učitele tak láká do svých škol například Cheb. Informuje iDNES. 


O příspěvky, jejichž prostřednictvím chce kraj řešit problém s nedostatečným počtem kvalifikovaných a aprobovaných pedagogů, je zájem. „Požádaly o ně například Střední uměleckoprůmyslová škola keramická a sklářská Karlovy Vary, Gymnázium Cheb či Střední škola logistická Dalovice. Nejvíce žádostí přišlo ze Základní praktické školy v Karlových Varech, kde chybějí zejména speciální pedagogové,“ konstatoval krajský radní pro školství Jaroslav Bradáč. 



Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Ivo řekl(a)...
18. října 2020 v 7:10  

To bude teprve maglajs panečku - projeví se klasická česká zášť s závist...

Tomáš Barták řekl(a)...
18. října 2020 v 18:51  

A co délesloužící? Těm dáte co?

rváčkazvesela řekl(a)...
18. října 2020 v 19:34  

Délesloužícím budou platy pro zastaralost metod sníženy.

mirek vaněk řekl(a)...
19. října 2020 v 8:30  

No jo. Bude to jak v 70. letech. Náborové příspěvky do zemědělství a byt v bytovce. To se hrnuly do zemědělství kádry, co nerozeznaly krávu od vola a dobytek pak "bučel blahem".

Pokud nebudou za slušnou práci slušné peníze, nebude ani ta slušná práce. Staří jsou ještě vychováni ve skromnosti, ale nové generace vám zadarmo ani prstem nehnou.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.