Střední školy jsou na výuku na dálku připravené

čtvrtek 1. října 2020 ·

Střední školy jsou podle zástupců škol na výuku na dálku připravené. Pokud jejich uzavření nebude trvat déle, neměl by to být problém. Některé kroužky se zřejmě v příštích dvou týdnech konat nebudou, peníze za ně se ale školy ani domy dětí a mládeže zatím rodiče vracet nechystají. Část kroužků zřejmě rovněž přejde na distanční výuku. Vyplývá to z vyjádření zástupců škol a domů dětí, které oslovila ČTK. 




Celý text naleznete zde

3 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
1. října 2020 v 7:11  

Vláda byla na 2. vlnu covidu také připravena.

krtek řekl(a)...
1. října 2020 v 7:24  

Jasně, nikdo nepřizná, že je nepřipraven.

Eva Adamová řekl(a)...
3. října 2020 v 15:18  

Zda jsou střední školy připravené, to se teprve ukáže. Ale že bych byla optimistická, to tedy nejsem. Strávila jsem totiž půlku září přípravou platformy pro komunikaci s žáky a rodiči naší školy, včetně začlenění aplikace Teams do dálkové výuky, a postoj některých mých kolegů je zoufalý. Dokonce i u ředitele mi připadá, že jsem to dělala jenom proto, aby inspektorům, pokud by nás nedejbože postihla inspekce, měl co doložit, a ne že skutečně předpokládá využití těchto nástrojů. Takže ano, po technické stránce jsme připraveni, učitelé byli proškoleni, ale změna v hlavách některých z nich, to není otázka týdnů, a mám obavy, že dokonce ani měsíců.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.