DigiEduHack: Platforma pro sdílení dobré praxe v online výuce

sobota 31. října 2020 ·

Ve čtvrtek 12. listopadu začíná v Česku dvoudenní DigiEduHack. Jeho cílem je vytvoření platformy pro učitele, díky které budou moci sdílet příklady dobré praxe v rámci online výuky. Do projektu se může přihlásit prakticky kdokoliv. Vítáni jsou především IT specialisté, učitelé a lidé aktivní v oblasti vzdělávání nebo veřejné správy. Je možné přihlásit celý tým nebo se zapojit jako jednotlivec.


Cílem je dostat různé aktéry k jednomu (online) stolu a společně vytvořit něco užitečného pro rozvoj digitálního vzdělávání. Měla by vzniknout platforma, kde budou moct učitelé sdílet nápady a tipy na výuku. Její podoba už je na samotných účastnících hackathonu. Momentálně v Česku kvůli pandemii nemoci COVID probíhá výuka studentů základních a středních škol vzdáleně online, což je pro mnohé učitele úplná novinka. 

"Jsme moc rádi, že můžeme prostřednictvím DigiKoalice s Czechitas pomoci uskutečnit DigiEduHack v České republice na téma Zkušenosti se vzděláváním. Konkrétně se chceme postavit výzvě Sdílení pro lepší vzdělávání a najít řešení pro uživatelsky přívětivé prostředí pro sdílení dobré praxe, inspirace a know-how (nejen) pro oblast digitálního vzdělávání. Chceme celou akci využít jako příležitost společně vytvořit užitečný nástroj pro sdílení a inspiraci pro učitele a další pracovníky ve školství." Mgr. Jaromír Beran, ředitel odboru vzdělávací politiky MŠMT. 



Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.