Asociace ředitelů nesouhlasí s plošným zavřením škol

úterý 13. října 2020 ·

Asociace ředitelů ZŠ vydala nesouhlasné stanovisko s celostátním uzavřením prvních stupňů škol. Podle zástupců asociace by to mohlo ochromit celou společnost a mít vážné následky na vzdělání dětí. Zástupci Asociace ředitelů základních škol připomněli, že vládní představitelé od počátku školního roku ubezpečují školy i veřejnost o tom, že se uzavírání škol bude řešit regionálně s ohledem na místní podmínky a pandemickou situaci a že nebude plošné. Informuje deník Právo. 


Michal Černý (repro ČT)
„Po zkušenostech z jara vnímáme toto opatření jako krok ochromující celou společnost, v případě delšího trvání s vážnými následky pro úroveň vzdělání dětí,“ napsali ředitelé. 

Na rozdíl od předešlých týdnů, kdy ministerstvo školství s asociací různá opatření konzultovalo, podle asociace nyní o možnosti zavření základních škol s řediteli nikdo nejednal. 

„Asociace ředitelů je připravena jednat o jiných možných variantách, jak pandemickou situaci řešit úpravou docházky žáků do škol,“ uvedli její zástupci. Podle šéfa asociace Michala Černého by děti poloviny tříd 1. stupně mohly navštěvovat školu ob týden, jak je tomu v současnosti na 2. stupních. 


Celý text naleznete v Právu

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
13. října 2020 v 18:39  

"Zástupci Asociace ředitelů základních škol připomněli, že vládní představitelé od počátku školního roku ubezpečují školy i veřejnost o tom, že se uzavírání škol bude řešit regionálně s ohledem na místní podmínky a pandemickou situaci a že nebude plošné."

A proč ředitelé z asociace neřvali, když se regionálně nic neřešilo, když se do karantény posílal jen soused z lavice namísto celé třídy a když školy pokračovaly ve výuce, přestože měly několik nakažených učitelů a celou řadu "nenakažených" dětí doma, protože s nimi rodiče nešli k lékaři nebo je lékaři neposlali na testy a jen jim šoupli karanténu?

Milan Keršláger řekl(a)...
13. října 2020 v 22:48  

Protože třeba jedna moje bližší rodina už byla 3x v karanténě kvůli programu E-rouška, a vytrasování. To máte 6 týdnů s omezeným příjmem (pro OSVČ je náhrada nedostatečná), i když nemáte žádné příznaky i negativní testy (a ještě jste na ně museli chodit opakovaně, nedej bože aby test nevyšel). Trest za poctivost. Radši se na to vyprdnete, zejména když máte nižší příjmy.

A teď? Trasuje se jen 3 dny zpět nebo vůbec. Musíte doma zůstat 10 dní i kdybyste měl negativní test. Lidé se navzájem prosí, aby se hygieně "neudávali". A všechno jen proto, že tenhle pošahaný systém fungovat od března do konce září (i přes přísliby politiků s tím něco udělat).

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.