Vláda schválila nouzový stav. Omezí školy i zábavu, učitelům dá respirátory

středa 30. září 2020 ·

Ministři na mimořádném jednání schválili vyhlášení nouzového stavu od pondělí 5. října na 30 dnů. Po jednání vlády to uvedl ministr zdravotnictví Roman Prymula. „Epidemiologická situace se nevyvíjí dobře,“ řekl ministr. Chce „přitvrdit“ při krocení epidemie koronaviru a omezit na čtrnáct dnů střední školy i vnitřní a vnější aktivity, při nichž se shromažďuje více lidí. Informuje iDNES.


Roman Prymula (mzcr.cz)
 „Ve středních školách eliminujeme prezenční výuku,“ oznámil Prymula.  Studenti středních škol mají přejít na výuku distanční. I dalších škol se ale dotkne omezení. „Chceme omezit hudební výchovu a tělocvik, protože tam je největší riziko kontaktu, a chceme omezit různé kroužky, které ve školách jsou,“ řekl Prymula dopoledne ve Sněmovně a potvrdil i po jednání vlády. 

„Situace není růžová,“ řekl po jednání vlády ministr školství Robert Plaga. Ale omezení, která znamenají, že hudební výchova bude bez zpěvu a tělocvik má být preferovaně venku a ne v tělocvičně, označil za přijatelná. Vláda podle něj také schválila, že poskytne 2,5 milionu respirátorů FFP2 pedagogickým a nepedagogickým pracovníkům ve školách. 



Celý text naleznete zde

8 komentářů:

Tajný Učitel řekl(a)...
30. září 2020 v 18:03  

Nechci být hnidopich, ale některé střední školy v zelených okresech poskytují vzdělání žákům z různých koutů republiky. Zelených, oranžových u rudých. Co s nimi?:)

Ředitel řekl(a)...
30. září 2020 v 19:58  

Možná bych pochopil hudební výchovu bez zpěvu, ale tělocvik na vycházkách jen pro druhý stupeň??? U nás se i děti na 1. stupni převlékají v šatnách u tělocvičny. Dokonce máme ve 3.- 5. třídách vytvořené skupiny namíchané ze čtyř tříd. Nemáme ve škole zatím žádný problém. A když vidím, co se děje před školou před výukou a po výuce, tak mi to trochu připadá jako kašpariáda. Z toho se mi chce b.... velebnosti!!!

rváčkazvesela řekl(a)...
1. října 2020 v 8:50  

politikům ffp3 , učitelům ffp2

Anonymní řekl(a)...
1. října 2020 v 13:03  

"Nemáme ve škole zatím žádný problém."

Bohužel, koronavir začíná být všudypřítomný i na Sněžce a Pradědu. Je to jen otázkou času, kdy bude zasaženo 99% škol. Tady už začíná být rada drahá. Učitelům FFP3 je poslední šancí jak udržet školství v chodu. Bez učitelů to nepůjde. A ČŠI inspekci míchání tříd v Tv na 1.stupni a jejich následnou procházku už vysvětlíte. Nejvíce žáci opravdu prskají v Hv při zpěvu a v Tv při kolektivních hrách. Kapénky jsou obrovskou virovou náloží. Před školou je to opravdu problém, ale Slováci,...už zavádí roušky opět i na veřejnosti. Vtip je v tom, že se pandemie musí za každou cenu zploštit, začínají chybět lůžka pro akutní péči v nemocnicích a především personál, který je schopen obsluhovat plicní ventilaci a mimotělní oběh. Větru, dešti poručit nemůžeme. Stejně tak i této hnusné pandemii.

Nowak řekl(a)...
1. října 2020 v 15:42  

Poskytování ochranných pomůcek zaměstnancům je snad jedna ze základních povinností zaměstnavtele podle ZP. Tedy byla to doposud jasná povinnost škol. Plnily ji školy? Je samozřejmé, že pokud školám pomůže vláda, tak je to dobré pro ředitele -školu, ale pro učitele by se nemělo vlastně změnit nic. Nebo to doposud bylo všude n jen a jen na nich? Co odbory?

poste.restante řekl(a)...
4. října 2020 v 16:10  

Roušky a respirátory bohužel nejsou pro učitele ochrannou pomůckou dle dikce zákona.

A odbory?

Tuším se tomu říká impotence.

rváčkazvesela řekl(a)...
6. října 2020 v 10:10  

Odbory přece rozdávají čokočky na Mikiho:-)

rváčkazvesela řekl(a)...
6. října 2020 v 10:10  

...ale to už taky ne:-(

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.