Prymula připustil možnost zavření středních škol. Navrhne také dočasné zrušení hudební výchovy a tělocviku

neděle 27. září 2020 ·

Roman Prymula v pořadu Partie TV Prima řekl, že nečeká, že by se zavíraly školy. Nicméně střední školy jsou v rizikovosti kontaktů na špici a že je možné zavedení distanční výuky. To by se ale netýkalo prvních ročníků. O opatřeních pro školy by měl v týdnu diskutovat s ministrem školství Robertem Plagou. S Plagou chce Prymula také probrat dočasné zrušení výuky hudební výchovy a tělocviku. Při těchto předmětech totiž žáci nemusí nosit roušky. Jednat by spolu měli v úterý. Informuje iDNES.


Roman Prymula (mzcr.cz)
Distanční výuka na vysokých školách by podle Prymuly měla platit aspoň měsíc. Pro nové studenty v prvním ročníku by měla být možná kombinovaná výuka. „Začínat čistě distančně, když studenti ve škole vůbec nebyli, mi nepřijde vhodné,“ 

Ministr zdravotnictví dále mluvil o omezení hromadných akcí. Opatření vyhlásí příští týden.






Celý text naleznete zde

4 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
27. září 2020 v 14:05  

U středních škol bych se přimlouvala o zachování výuky spíše v maturitních ročnících. Hudební výchovy není potřeba vůbec rušit, tam stačí jen nahradit "zpěvné" aktivity poslechovými a naukovými. Bez tělocviku se po určitou dobu v pohodě obejdeme a dětem neuškodí, když s nimi tělocvikáři budou chodit procvičovat na počítačích učivo, které se snaží učitelé hlavních předmětů zuby nehty dohnat. Matikáři, češtináři a jazykáři jim zadání velmi rádi připraví.

Anonymní řekl(a)...
27. září 2020 v 19:30  

HV + TV - při dočasném zrušení výuky v těchto předmětech to vidím na využití těchto hodin pro M,CJ,ČJ,ICT. Vyučující těchto předmětů budou ledva rádi, že učitelé Tv a Hv budou procvičovat učivo. Při rozšíření SARS-CoV-2 ve větším počtu na škole (SŠ, druhý stupeň ZŠ) raději zrušme prezenční výuku a nahraďme ji distanční výukou. Učitelé 1.stupně ZŠ mají mít povinně respirátory. Počet nakažených učitelů začíná být až dramatický. Nikde však nelze dohledat , kteří jsou v nemocnicích, na plicní ventilaci nebo již nejsou mezi námi.

mirek vaněk řekl(a)...
27. září 2020 v 19:54  

Co já pamatuji TV, chodili jsme běhat do lesa. V tom nevidím dnes nejmenší problém. Zrovna tak si dovedu představit v tělocvičně aktivity, kdy budou žáci od sebe dostatečně daleko. Takže omezená výuka možná je.
Jen ve školách, které mají přírodu daleko a tělocvičnu žádnou, tam jsou nutná opatření. Ale mohou ját dřív domů, pohybové aktivity reaůizovat v obýváku a natočit se na mobil.
Vše se dá nějak řešit. Jen chtít.

Beny řekl(a)...
29. září 2020 v 7:33  

V rámci TV zdravotní procházka do okolí školy. V HV není nutné zpívat, ale určitě je k dispozici zajímavý poslech.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.