Julie Hrstková: Státní strategie boje proti koronaviru aneb jak žít v blázinci vedeném radou nemoudrých politiků

čtvrtek 10. září 2020 ·

„Chaos, který nyní zavládl, překonává veškerá očekávání. A to jich běžný obyvatel Česka, který si na jaře musel povinně ušít roušku, neměl zrovna moc… Chytrá karanténa neexistuje . Dohledávání kontaktů selhává . Délka a podmínky karantény se neustále mění a nikdo netuší, zda a jak dlouho bude muset trčet doma a proč vlastně. Pravidla neexistují, nebo ano, ale nikdo je neprozradil. Vysoké stropy a respirátor chrání premiéra, ostatní nikoliv,“ píše Julie Hrstková pro Hospodářské noviny. 



Julie Hrstková (repro ČT)
Hrstková také píše: 

Na semafor, který měl být návodem, jaká opatření a kdy zavádět, všichni zapomněli. Jinak by ministr zdravotnictví Adam Vojtěch nemohl vyhlásit plošné nošení roušek v uzavřených prostorách na celém území Česka. Školy se postupně zavírají, jak dál, nikdo netuší. A premiér Andrej Babiš vyzývá k sebetrasování, což vcelku vhodně navazuje na domácí šití roušek a míchání dezinfekce. Co bude dál? Samoléčba a výhledově třeba samovakcinace na bázi Sava a kočičích chlupů?...

Babiš ve středu v projevu předtočeném na videozáznamu na Národním průmyslovém summitu v Praze lidem oznámil, že je čeká těžký podzim. Ekonomiku si prý už zastavit nedovolí, lidé do práce chodit musí, ale vláda bude hlavně chránit rizikové skupiny obyvatel, do kterých se podle něj nepočítají pouze lidé důchodové věku, ale už i občané nad 50 let, kteří trpí různými onemocněními. Jak je ale bude chránit, neřekl. Nemůže, protože reálná ochrana zatím neexistuje. Všechno ostatní jsou čisté restrikce.

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch pak lidem poradil častější osobní hygienu, distanc a roušky. Zapomněl ale doporučit zdravý životní styl, protože jak se ukázalo, nejrizikovějším pacientem je jedinec mezi 50 a 60 lety, jenž je obézní, má vysoký tlak, špatně kompenzovanou cukrovku a metabolický syndrom. A na to mytí rukou fakt nestačí. Shodit padesát a víc kilo nadváhy je ale evidentně těžší než nadávat na roušky.


Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Jana Maříková řekl(a)...
10. září 2020 v 13:08  

Lidi nad 50 let musí chodit do práce. Jak je asi chce chránit?

laimes řekl(a)...
10. září 2020 v 16:00  

přestaňme ve školách blbnout a fungujme zcela normálně

Ivo řekl(a)...
10. září 2020 v 19:20  

...zcela normálně se promořit :-(:(:-(

laimes řekl(a)...
11. září 2020 v 8:22  

jistě,co jiného než promořit jestli se lidi couraj do jugošky a sem proudí gastři z ukrajiny tak nezbývá než promořit

Robert Čapek řekl(a)...
11. září 2020 v 13:57  

Nechápu, že ještě existují hluupí lidé, kteří píší o "promoření". Proděláním nemoci člověk protilátku nezískává. Imunizace se děje v jednotkách promile, ani ne procent. Je to opravdu tak složité pochopit?

laimes řekl(a)...
14. září 2020 v 6:05  

výraz "promořit" znamená nechat tomu víceméně volný průběh o žádných protilátkách nemůže výt o bojového viru ani řeči,stejně tak jakákoliv vakcinace jest ze své podstaty neúčinná

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.