Plaga zvažuje výuku na dálku i v klidné době. Krajní možnost, míní učitelé

pondělí 24. srpna 2020 ·

Ministerstvo školství chce v druhém pololetí nadcházejícího školního roku začít zjišťovat, jak by mohla fungovat distanční výuka jako součást běžného vzdělávání. „Je třeba to celé udělat promyšleně, a ne bez dalších podmínek. Je to určitý gin, kterého vypouštíme z lahve. Je třeba opravdu domyslet všechny souvislosti,“ sdělil redakci iDNES šéf Asociace ředitelů základních škol Michal Černý.



Michal Černý (repro ČT)
„Už dříve existoval poslanecký návrh, který zrovnoprávnil distanční výuku s prezenční. My jsme ho ale nepodpořili právě z toho důvodu, že se nám to celé zdá velmi neprodiskutované a velmi narychlo,“ doplnil. Černý dodal, že je rozhodně pro, aby se o distanční formě vzdělávání začalo více debatovat.

Renata Schejbalová, předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií České republiky, se k návrhu staví spíše skepticky. „Distanční vzdělávání považuji za krajní možnost. Výhody v tom žádné nevidím ,“ řekla. „Není to stejné, jako když jste s žáky ve třídě nebo na nějaké osobní konzultaci. Jde o ten sociální kontakt. Nevidíte ty reakce. Když jasně vidíte ve třídě, že někdo nechápe, vysvětlíte to znova. Při online výuce tohle moc nejde,“ dodala Schejbalová.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.