Vzdělávací systém se podle zástupců škol s koronakrizí vypořádal dobře

středa 1. července 2020 ·

Vzdělávací systém se podle zástupců školských asociací vypořádal s koronakrizí dobře. Situace podle nich byla nečekaná, takže nebylo snadné hledat vždy nejlepší řešení. Pokud by se situace opakovala, daly by se některé věci udělat lépe. Shodli se na tom zástupci školských asociací, které oslovila ČTK. Ministr školství Robert Plaga (ANO) řekl, že vzdělávací systém v ČR zvládl situaci kolem koronaviru skvěle. Podle spolku Pedagogická komora by ale samotný ministr u učitelů propadl. Podle České středoškolské unie se ukázalo, že bylo vzdělávání dosud zastaralé.




Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
1. července 2020 v 12:59  

"Podle spolku Pedagogická komora by ale samotný ministr u učitelů propadl."

Jaképak propadnutí, to bylo možné pouze v nezpochybnitelném případě. Navíc si myslím, že propadnutí by ministrovi neprospělo, ale že by měl opustit školu a najít si něco jednoduššího.

Tomáš Barták řekl(a)...
1. července 2020 v 22:22  

S koronakrizí se vzdělávací systém teprve bude vypořádávat. A nebude to žádná sranda. Napříč celým spektrem škol.

Radek Sárközi řekl(a)...
3. července 2020 v 15:45  

Ano, paní Adamová, v textu tiskové zprávy se píše:

"Podle spolku Pedagogická komora ale učitelé hodnotí výkon ministra nejčastěji jako nedostatečný. V anketě na facebooku mu dali průměrnou známku 4,5, sdělil ČTK předseda spolku Radek Sárközi. V jiné anketě spolku uvedlo 88,6 procenta respondentů, že by měl Plaga odstoupit."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.