Vyhláška MŠMT: Chůvy u dvouletých v MŠ nebudou povinné

pondělí 6. července 2020 ·

Školky nebudou mít od září povinnost zajistit pro třídy s dvouletými dětmi chůvy, jak dosud předpokládala vyhláška ministerstva školství. Ministr Robert Plaga (ANO) podepsal úpravu vyhlášky, podle které budou chůvy u dvouletých dětí nadále jen možností. ČTK o tom informovala mluvčí ministerstva Aneta Lednová. Stát tak nebude muset chůvy platit. Školky na ně budu moct využít evropských dotací či peněz na nepedagogy ve školkách.




Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
6. července 2020 v 9:46  

"V návrhu k novele úřad uvedl, že zrušení povinného zajištění chův by mohlo státu do budoucna ušetřit asi 1,3 miliardy Kč ročně."

Tak hlavně, že vláda při náběhu koronavirové krize odmítla návrh na zrušení naprosto zbytečných slev na jízdném pro důchodce a studenty, které koštují minimálně 6 miliard.

A ještě si někdo po přečtění tohoto článku a článku o počtu míst na středních školách myslí, že řízení školství je v pořádku? V tomto balastu nás žádná Strategie 2030+ nezachrání, i kdyby byla pozlacená. O té se nahoře neustále mluví, jen aby se odvedla pozornost o obrovských průšvihů, které nejsou schopni řešit.

Pro příští rok očekávám dvě věci:
1. Zrušení slibovaného navýšení platů.
2. Odpískání nového finacování.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.