Školy se 1. září otevřou pro všechny žáky

úterý 28. července 2020 ·

Nový školní rok začne 1. září ve školách. Do škol nastoupí všichni žáci a žačky. Třídy se rozdělovat nebudou. O případných omezeních budou rozhodovat hygienici. Hygienická opatření či upravený režim jídelen směřují k tomu, aby nebylo nutné celé školy kvůli nákaze zavírat. Novinářům to po dnešním jednání s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem (za ANO) řekl šéf resortu školství Robert Plaga (ANO). Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

5 komentářů:

Ivo řekl(a)...
28. července 2020 v 17:47  

Jenom jestli si pan Inženýr Plaga Ph.D. uvědomil z pozice učitelů jakpak se jim bude asi učit s rouškou, pokud bude na semaforu bude červená v příslušné oblasti při počtu 30 žáků a ve 30 stupních celsia ve třídě, protože nejsou klimatizované :-(

Ivo řekl(a)...
28. července 2020 v 17:49  

Rizikový učitel : stáří 60 a více let, astma, cukrovka, vysoký tlak. Řešení je jednoduché...invalidní a starobní důchod :-( Jsem zvědav, jak to školy utáhnou.

Jana Maříková řekl(a)...
29. července 2020 v 11:27  

K velké radosti mých protivníků ukončuji aktivní službu i já, stáří téměř 60. Všechno vocaď pocaď.

Tajný Učitel řekl(a)...
29. července 2020 v 18:18  

Možnosti zní,
plně otevřít s nějakými jako opatřeními (roušky et al) - vir přijde, výuka bude probíhat normálně
otevřít napůl, obden, střídat půlky tříd - vir přijde, výuka bude pomalá
otevřít "dobrovolně" - vir přijde plus dvojí práce pro učitele
neotevírat vůbec/uzákonit distanční výuku - vir nebude, ale téměř nikdo se nic se nenaučí a rodiče žáků zš nebudou moci pracovat

Je třeba vybrat nejlepší ze špatných řešení, je důležitější výuka a ekonomika, nebo šíření viru? Covid na prázdniny nepůjde, bude tady nafurt.

Anonymní řekl(a)...
29. července 2020 v 19:19  

"Covid na prázdniny nepůjde, bude tady nafurt."

Asi tak. Nyní se zkoumá mnoho věcí, které souvisí s koronavirem. Pro školství je důležité:
a) Délka imunity (většina koronavirů má inkubační dobu do 6 měsíců, potom se můžeme nakazit znovu). Stačí připomenout "pitomou rýmu". Jenže koronavirus není svými příznaky rýma. Rýmu mívám pravidelně 2x do roka.
b) Reaktivita viru (hojně diskutovaný problém v Asii), vir se probudí při nějakém psychickém nebo fyzickém zatížení. A z toho jde opravdu hrůza. Herpes simplex dostávám 2-3x do roka. Opar naštěstí není koronavir a způsobuje jen jizvičku na rtu. S koronavirem a zápalem plic je to u některých asi horší.
c) Možné mutace viru, které budou dělat problémy s očkovací látkou.

Každopádně to bude hodně náročný školní rok a to nejen ve školství.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.