Učitele straší návrat jarní improvizace. Plaga s Vojtěchem dnes budou jednat o přípravě "podzimního virového manuálu"

úterý 28. července 2020 ·

Zhruba měsíc zbývá do startu nového školního roku, který se pravděpodobně odehraje ve stínu covidu. Školy ale doposud nedostaly žádnou „kuchařku“, podle níž budou postupovat v případě masivnějšího šíření nákazy. Ministerstvo školství to považuje za předčasné. Dnes mají o plánu pro podzimní virovou sezonu jednat šéfové resortů školství Robert Plaga (ANO) a zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Školy od nich žádají jistotu. Informují Lidové noviny.



Nervózní nejsou jen pedagogové, ale i rodiče, kteří chtějí vědět, za jakých podmínek se budou jejich potomci od září vzdělávat. A co se stane, když se ve třídě vyskytne například žák s pozitivním testem na covid-19...

„Hovořit nyní o případných opatřeních, která by školy v září čekala, by v tuto chvíli bylo předčasné. Ministerstvo školství je a bude v kontaktu s ministerstvem zdravotnictví a epidemiology, jejichž doporučeními a opatřeními se budeme, stejně tak jako v případě uplynulého pololetí, řídit. Předpokládáme, že v průběhu měsíce srpna budeme do škol distribuovat manuály s aktuálními pokyny,“ uvedlo na dotaz LN ministerstvo školství.


Celý text naleznete zde

1 komentářů:

Unknown řekl(a)...
28. července 2020 v 15:47  

Jednání Plagy a Vojtěcha? Tak to je ďábelská kombinace, dva submisivní inženýři, kteří jsou denně vyzýváni k rezignaci z důvodu neschopnosti. Podle mě oba čekají až udělají plán Němci a Rakušani a zkopírujou ho. Kladu si otázku, to nikdo nevnímá skandály Andrého a jeho lidí (viz. Brno)? Kde berou těch 30 procent?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.