Festival bezpečného internetu zveřejnil svůj letošní program. Startuje už od září, potrvá do listopadu

středa 22. července 2020 ·

Série konferencí, vzdělávacích akcí a osvětových kampaní se uskuteční během podzimu v celé řadě měst. Na seznamu jsou například Praha, Karlovy Vary, Olomouc, Uherské Hradiště nebo Hradec Králové. Přihlásit se bude možné také na webináře, které organizují odborníci z Masarykovy univerzity.



„Akce, které festival nabízí, jsou velmi pestré. Na své si přijdou IT pracovníci, právníci, ale i učitelé nebo rodiče,” říká Petra Sobková z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB), který je stejně jako v minulých ročnících hlavním koordinátorem festivalu.

Kompletní seznam akcí, které se v rámci festivalu uskuteční, je k dispozici na www.fbifest.cz. Většina z nich se uskuteční v říjnu, který je již tradičně označován za měsíc kybernetické bezpečnosti.

Ambasadory letošního ročníku se stali Ewa Farna, Martina Sáblíková a Ladislav Špaček. Propagovat ho bude bezplatně i řada partnerů. Mezi mediální partnery Festivalu bezpečného internetu patří také EDUin.

„Podobně jako v našich ostatních činnostech se i v osvětě snažíme maximálně spolupracovat s pa
rtnery ve veřejné i soukromé sféře protože zajišťování kybernetické bezpečnosti se neobejde bez spolupráce a výměny informací. Všem našim partnerům bych rád poděkoval,” říká Jiří Táborský, vedoucí oddělení komunikace NÚKIB.

„Téměř půl roku výuky na dálku ukázalo z nového úhlu pohledu, jak důležité je povědomí o rizicích spojených s využíváním digitálních nástrojů. Organizátoři festivalu myslí opravdu na všechny,” říká Radka Hrdinová z EDUin.


Zdroj: Tisková zpráva EDUin

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.