Výhrůžky maturantů řeší ministr Plaga s policií. Trestní oznámení chce podat během týdne

pondělí 1. června 2020 ·

Setkávali jsme se s vulgaritou, v některých případech šlo i o výhrůžky. Pisatelé uváděli, že jsou letošní maturanti, sdělila Hospodářským novinám mluvčí ministerstva školství Aneta Lednová. Některé středoškoláky rozčílilo to, že se písemná část státních maturit koná i navzdory tomu, že byly dva měsíce zavřené školy. Vyhrožovali kvůli tomu ministrovi školství Robertu Plagovi (ANO). Školáci posílali ministrovi nenávistné vzkazy na sociálních sítích nebo přes e-mail, někdy i volali na úřednickou linku. V některých případech také vyhrožovali Plagově rodině.



Robert Plaga (msmt.cz)
Ministr se proto nyní obrátil na policii. "Trestní oznámení je již připraveno a bude podáno během příštího týdne," uvedla Lednová. Česká středoškolská unie se od výhrůžných dopisů distancuje.

"Zaznamenal jsem ale, že k něčemu takovému docházelo," říká její vedoucí Viktor René Schilke.

Zástupci středoškoláků nedávno pořádali on-line debatu s ministrem školství, během níž se stali svědky desítek nenávistných komentářů, které Plagovi posílali diváci. "Domnívám se, že si spousta maturantů vzala osobně, že letos nebudou úřední maturity. Měli pocit, že jim ministr nenaslouchá," uvedl Schilke. Kdyby k těmto maturitám došlo - tak jako například na Slovensku - maturitní vysvědčení by jim bylo uděleno na základě průměru známek ze tří posledních vysvědčení. 



Celý text naleznete zde

3 komentářů:

Q. E. D. řekl(a)...
1. června 2020 v 8:49  

"maturitní vysvědčení by jim bylo uděleno na základě průměru známek ze tří posledních vysvědčení"

Jinak řečeno, dostali by ho zadarmo.

Anonymní řekl(a)...
1. června 2020 v 9:39  

Mírumilovné, hodné, po vzdělání bažící "DĚTI" ve věku 19 let. Nějak si vzpomínám, že mě k matuře nikdo speciálně nepřipravoval, pouze 1 týden "svaťáku" a průběžné učení po celé 4 roky.
Jo, doba se mění.

Věra řekl(a)...
2. června 2020 v 19:08  

Ale nebyli jste dva a půl měsíce doma ,chodili jste do školy a tam se učili k maturitám.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.