Pandemie ukázala úroveň digitální výuky v německých školách. Podle rodičů je podprůměrná

pondělí 15. června 2020 ·

V Německu se s uvolňováním protipandemických opatření v minulých týdnech otevřely školy, zpravidla ale jen v omezeném režimu. Například ve spolkové zemi Berlín se školy vrátí po karanténě do běžného provozu až se začátkem nového školního roku. A to přesto, že rodiče požadovali rychlejší návrat dětí do lavic. Mnozí si navíc stěžují na absenci on-line výuky. Reportáž přináší Česká televize. 


Rodiče s dětmi protestovali před berlínskou radnicí. Tvrdí, že na ně vláda v průběhu pandemie zapomněla. „Rodiče už opravdu melou z posledního,“ upozornil Sebastian Heimann ze Spolkového sdružení rodičů. Vyčerpání doléhá podle průzkumu na polovinu z nich.

V německých školách se sice opět učí, většina žáků však absolvuje jen několik hodin týdně a jen několik procent z nich může využít digitálního vyučování na dálku. „V oblasti digitalizace školství je Německo podprůměrné. V Dánsku využívají digitální technologie na denní bázi téměř všechny školy. V Německu je jich asi pět procent,“ přibližuje Heimann.

Z pohledu učitele i rodiče zná tento problém i Karolína Pribylová, která vyučuje na soukromém berlínském gymnáziu. Digitální lekce škola spustila hned druhý den po uzavření. „U syna, což je státní gymnázium s přírodovědným zaměřením, jsem předpokládala, že to bude fungovat perfektně, ale nefungovalo nic,“ stěžuje si Pribylová.


Celý text a pořad ke stažení naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.