Škola odmítá obnovit autobus pro děti. Manuál to neumožňuje, tvrdí

pátek 22. května 2020 ·

Třeba v Rájci-Jestřebí na Blanensku v pondělí, kdy se část žáků vrátí do tříd, školní autobus kvůli nařízení ředitele nevyjede. Ředitel Jiří Koumar argumentuje tím, že zajištění autobusu je v rozporu s manuálem ministerstva školství. „Osobně z toho také nemám radost, takže pro jistotu jsem si vše telefonicky minulý týden ověřil přímo na ministerstvu. Odpověděli mi, že zajištění školního autobusu je v rozporu s manuálem,“ říká ředitel školy v reportáži iDNES.



Aneta Lednová (msmt.cz)
Jenže ministerstvo školství možnost objednat pro děti školní autobus nikde ve svém manuálu nezakazuje. „Podstatné je, aby školní skupiny byly dodrženy v průběhu aktivit ve škole. Platí, že při dopravě školním autobusem musí žáci nosit roušky a je vhodné také dodržet odstupy,“ reagovala na dotaz MF DNES mluvčí ministerstva Aneta Lednová.

Školní linky, které zřizuje Jihomoravský kraj, budou od pondělí ve standardním provozu. Podle náměstka pro dopravu Romana Hanáka (ČSSD) jsou někteří ředitelé škol příliš opatrní. „Probíral jsem to i s krajskými hygieniky, kteří reagovali, že vyjet můžeme a dokonce nemáme řešit ani rozestupy, počty cestujících nebo zasedací pořádek. V silách řidičů totiž není všechno uhlídat. Navíc si myslím, že děti ze spádových oblastí pojedou do škol i našimi autobusy, takže se stejně potkají a ve skupinkách promíchají,“ poznamenal Hanák.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.