Renata Schejbalová: Domnívám se, že snad všem je jasné, že v době přijímaček a maturit tady nemůžeme mít žáky

sobota 30. května 2020 ·

„Domnívám se, že snad všem je jasné, že v době přijímaček a maturit tady nemůžeme mít žáky. Probíhat výuka vzhledem k hygienickým podmínkám nemůže, takže pokračujeme v online výuce,“ sdělila Seznam Zprávám předsedkyně Asociace ředitelů gymnázií a ředitelka pražského Gymnázia Nad Štolou Renata Schejbalová. Tématem reportáže je otázka, zda a jak se žáci druhého stupně a středních škol v červnu vrátí do škol.



Stejně tak se k tomu staví i ostatní ředitelé, které Seznam Zprávy oslovily. Nikdo z nich nepočítá, že by se výuka opět přesunula do škol. Většinou se tak bude jednat o dobrovolné konzultace, ke kterým se žák nebo učitel přihlásí. „Pokud tedy budou chodit žáci, tak pouze ti, co budou chtít konzultaci. S nějakou výukou jako takovou nepočítáme. Kapacitně bychom to totiž nezvládli. Učitelé si tedy žáky pozvat mohou, ale neměli by plánovat pravidelnou výuku,“ shrnuje Karel Bednář, ředitel pražského Gymnázia Elišky Krásnohorské.

„Ve škole někoho dalšího moc chtít nebudeme. Po maturitách nám je to jedno. Těch posledních čtrnáct dnů se stejně už nic moc neučí. To je tak, že se na sebe jen přijdou podívat,“ doplňuje ředitel slánského Gymnázia Václava Beneše Třebízského Milan Dundr.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.