Prymula uvažuje, že kvůli průběhu rozvolňování i prověrce skončí. Z dopadů otevření škol obavy nemá

sobota 16. května 2020 ·

Hlavní muž boje proti koronaviru, náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula, uvažuje o svém odchodu ze státních služeb. V Událostech, komentářích řekl, že příčin je více, patří k nim ale i způsob rozvolňování restrikcí zavedených ve snaze omezit šíření nemoci covid-19. Nemá přitom vážné obavy ze zdravotních dopadů otevírání škol, i když připustil, že studie o minimální reprodukční kapacitě dětí nemusí být bezvýhradně platná.



Roman Prymula (mzcr.cz)
I přes neskrývané výhrady k dosavadnímu průběhu rozvolňování opatření zaváděných od března se ale Prymula neobává toho, že by na šíření covidu-19 v Česku mohlo mít velký vliv otevření prvního stupně základních škol k 25. květnu.

Ministr školství Robert Plaga (ANO) zdůraznil, že chce starší učitele uchránit před případným rizikem. Odmítá také urychlit znovuotevírání škol, které přestaly prezenčně vyučovat před polovinou března. „Chápu, že jsou a byly velké tlaky, aby se rozvolňovací scénáře zrychlily. Myslím, že pravidla, která vyhlásilo ministerstvo zdravotnictví, vycházejí z toho, aby se nějakým způsobem omezilo šíření, ale zároveň aby se nebránilo návratu k běžnému životu,“ řekl Plaga v Událostech, komentářích


Celý text a záznam pořadu naleznete naleznete zde

1 komentářů:

mirek vaněk řekl(a)...
16. května 2020 v 16:07  

Prymula u mě stoupl na ceně.

Je asi fakt, že udělal co mohl a být podepsán pod druhou vlnou epidemie, o to nestojí.
Zpackané rozvolňování nechce mít na triku.
V soukromém sektoru mu bude líp.

Teď se mohou realizovat politici, zachraňující ekonomiku tím, že promoří populaci a zlikvidují to, co halasně zachraňují. V tom jsou dobří.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.