Otevření školek provází nadšení i obavy, část učitelek chce zůstat doma

pátek 15. května 2020 ·

Termín otevření olomouckých mateřských škol je stanoven na 25. května, většina ředitelek z krajského města, které MF DNES oslovila, se na zahájení provozu těší, málo ale není ani těch, které mají obavy. „Například do menších obchodů se může vstupovat po jednom až dvou, a my tady budeme mít plné třídy, k tomu děti i učitelky bez roušek. Skoro všechny naše učitelky mají před důchodem, léčí se s vysokým tlakem nebo mají cukrovku, bojí se proto o své zdraví,“ popsala ředitelka jedné ze sídlištních školek, jméno si ale nepřála uvést.



Kantorky, které patří do rizikové skupiny osob, nemusí do zaměstnání nastoupit, řada z nich se však přesto ve školkách objeví. „Pokud by nenastoupily, musely by si vzít neplacené volno. Proto budou raději riskovat,“ dodala ředitelka školky.

Aby co nejvíc snížila riziko nákazy od dospělých, plánuje školka, kde je šest oddělení, zavést řadu opatření. Rodiče zřejmě budou vstupovat do šaten po jednom, ostatní budou muset počkat venku. Samozřejmostí bude dezinfekce a rodiče s rouškami.

Například ředitelka MŠ Schweitzerova Eva Laibnerová ale žádné problémy nečeká. „Nemáme učitelky z rizikové skupiny, takže provoz personálně zajistíme. Pochopitelně zavádíme hygienická opatření, budeme chtít, aby se rodiče zdržovali v budově co nejméně. Těšíme se ale a myslím, že i děti a rodiče. Všem nám ta pauza přijde moc dlouhá,“ sdělila.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.