MŠMT aktualizovalo „Manuál“: Složení školních skupin se může měnit. Děti mohou mimo areál školy

středa 27. května 2020 ·

Do skupin dětí, které se v pondělí vrátily na první stupeň základních škol, se můžou připojit další žáci. Dosud to podle manuálu, který pro otevírání škol po koronavirové epidemii vydalo ministerstvo školství, nebylo možné. Přidat žáka do skupiny může ředitel, nadále ale platí podmínka, že velikost skupiny nesmí přesáhnout 15 žáků. S dětmi je také nově možné chodit mimo areál školy. Změnily se podmínky pro zkoušení, i žáci druhého stupně si mohou přijít pro vysvědčení. Novou verzi manuálu dnes ČTK poskytlo ministerstvo školství.




Celý text naleznete zde 
Aktualizovaný manuál naleznete zde

4 komentářů:

Marconi řekl(a)...
27. května 2020 v 22:13  

Takže dva týdny připravujeme skupiny a po třech dnech to ministerstvo změní? Pan Komárek laskavě promine, ale ta parta debilů, kteří tohle vymýšlejí by zasloužila pořádně přes držku. Ještě jednou se omlouvám, ale tohle už jinak komentovat nejde. Ukazuje se, že všechna opatření jsou náhodně generována legendárním PC IQ 151 a s nějakou ochranou žáků před tou hrůzostrašnou chřipkou nemají nic společného.

Eva Adamová řekl(a)...
27. května 2020 v 22:53  

Nám se přihlásilo 14 druháků z 18. Už vidím, jaká legrace nastane, když si dva rodiče vzpomenou, že by chtěli dítě do skupiny doplnit.

Marconi řekl(a)...
28. května 2020 v 8:23  

Máme to podobně, navíc jsem v týdnu odmítl asi sedm rodičů, kteří hlásili dítě do školy opožděně, takže teď budu za blbce. Mimochodem, od 1. června platí nové mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví, které je i podle Plagy pro školy závazné, a tam je jednoznačně napsáno, že skupiny jsou neměnné, takže, dle mého názoru, skupiny lze doplnit (a v podstatě i přeskupit) k 1. 6. a pak už zase ne. Jinými slovy, MŠMT nás nabádá k porušení mimořádného opatření MZdr. To zase kontruje tím, že v opatření uvádí, že docházka není povinná, čímž ruší ustanovení školského zákona, aniž by tento byl novelizován.

rváčkazvesela řekl(a)...
28. května 2020 v 10:20  

Toto si nezaslouží nic jiného než okamžitou stávku.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.