Doškolováci se učí nejen o přírodě, v lese zvládají i češtinu a fyziku

neděle 24. května 2020 ·

Získat nové vědomosti, utužit ty dosavadní, zvládnout úkoly zadané školou pro domácí výuku a ještě si užít s kamarády zábavu na čerstvém vzduchu v přírodě Vysočiny. Takový je program takzvaných Doškolováků, pětidenních pobytů na způsob tábora, které pro žáky třetích až devátých ročníků připravila nezisková organizace Chaloupky. Akce je hlavně pomocí pro rodiče, kteří neplánují z různých důvodů i po otevření základních škol od 25. května posílat své děti do školy nebo mají doma žáka druhého stupně, jehož se zahájení výuky netýká. Informuje iDNES.



„Většinou k nám rodiče dávají děti, aby byly v přírodě, dělaly něco smysluplného, potkaly se s vrstevníky. A ti, co nás znají, vědí, že v nich nejen probudíme nebo prohloubíme zájem o přírodu, ale že umíme v přírodě učit třeba i češtinu nebo fyziku,“ uvedl Martin Kříž, vedoucí střediska Kněžice na Jihlavsku, v němž budou Doškolováky probíhat.

V každém běhu se počítá s patnácti dětmi, jimž se budou věnovat dva lektoři po celý týden a na vybrané aktivity potom pracovník, který má k danému předmětu či metodě nejblíže… K dispozici je dost učitelů i prostoru. „Stejně většinou pracujeme v patnáctičlenných skupinách, týmy řeší úkoly samostatně – tady omezení necítíme. Problém je hlavně ten, že doposud neznáme podmínky pro ubytování. Kdyby vláda řekla, že musí být jedno dítě na pokoji, nebo jich může být více, ale s určitým rozestupem lůžek, tak bychom se podle toho mohli zařídit. Takhle ale nevíme nic a těžko se pak taková akce plní. Přitom zotavovací akce pro děti do patnácti let mají být od 25. května povoleny. A toto datum je už za dveřmi,“ prohlásil Kříž.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.