Školy a školky čekají na pokyny z ministerstva školství

středa 29. dubna 2020 ·

Na otevření se připravují školy i školky. Zatím mají jen základní informace a očekávají, že další pokyny z ministerstva školství dostanou tento týden ve čtvrtek. „Otazníky jsou v oblasti stravování, fungování šaten, režimu o přestávkách i u délky vyučování,“ řekl Právu Ivan Langr (SLK), náměstek libereckého primátora, zodpovědný za školství.



Kromě zajištění stravování ale řeší radní u mateřinek ještě jeden problém: vysoký věkový průměr učitelek. „Ve věku 51 a více máme 124 pedagogických pracovnic, což je polovina všech. Je otázka, zda budou moci splnit požadavky ministerstva,“ varoval Langr.

Ústí nad Labem plánuje otevření mateřských škol i 1.stupně na základních školách současně od 25. května. „Jsem v osobním kontaktu s vedením Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a mám příslib, že pomohou školským zařízením dobrovolníci z řad studentů, zejména pedagogické fakulty,“ vyjádřil se náměstek primátora pro školství v Ústí nad Labem Michal Ševcovic (PRO zdraví).


Celý text naleznete v Právu

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.