Projekt Studenti studentům pomůže školákům s domácími úkoly zdarma

neděle 19. dubna 2020 ·

Jak pomoci studentům během domácí karantény a absence vyučování? Programátor Martin Kubíček a matematička Kateřina Henclová stojí za vznikem projektu Studenti studentům, který pomůže školákům s online vzděláváním a doučováním, a to i po období koronaviru a uzavřených škol. Dobrovolnický tým Studenti studentům věří, že takto usnadní život žákům, kteří hlavně v tomto období zůstaly nečekaně doma a nemají se na koho s otázkami ohledem školy obrátit.



Jak projekt funguje?

Školákovi, který potřebuje pomoci ať už s učivem nebo domácími úkoly, stačí vyplnit formulář na stránce studentistudentum.cz a počkat na odpověď lektora, který si ho vezme na starost. Po dohodnutí způsobu komunikace se společně vrhnou na řešení žákem zadané úlohy. Pokud by se náhodou vyskytl problém při konzultaci, lektor úkol vrátí do systému a studentovi pomohou další lektoři. 

Výhodou projektu je, že doučování probíhá zcela bezplatně, aplikace je stále k dispozici a učivo školákovi vysvětlí lektoři, kteří se v daném tématu vyznají. Pokud má student problém s osobnějším kontaktem jako je videohovor či telefonování, mohou s lektorem zůstat pouze u písemné formy. Je na školákovi, jaký způsob komunikace si zvolí.

„Při zadávání úkolu je možné například žádat o pomoc s domácími úkoly, s přípravou na přijímací zkoušky, hledat partnera na anglickou konverzaci nebo konzultovat výběr vysoké školy. Nicméně není dovoleno zneužívat web k podvádění. Takové uživatele bez pardonu zablokujeme,“ říká zakladatel projektu Martin Kubíček.


Další informace naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.