O možnosti plánovat tábory se podle Plagy rozhodne asi až v květnu

neděle 19. dubna 2020 ·

Naplánovat konání letních táborů není v tuto chvíli podle ministra školství Roberta Plagy (ANO) kvůli epidemii koronaviru možné. Zda se budou moct konat, nebudou zřejmě epidemiologové schopni upřesnit dříve než v polovině května. V případě příznivého vývoje situace by možná v červenci mohly být tábory pro některé skupiny o počtu nanejvýš 50 dětí. V srpnu by se mohly konat vzdělávací kempy, které by mohly připravovat děti na nový školní rok. Plaga to řekl v Senátu. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Eva Adamová řekl(a)...
19. dubna 2020 v 9:46  

"Zmínka o srpnovém termínu ve středu podle Plagy souvisela s tím, že by se před zahájením školního roku mohly konat také letní doškolovací kempy. Ty by podle něj mohly napomoct ke srovnání rozdílu mezi distančním vzděláváním dětí v různých rodinách."

Mám několik dotazů?

1. Kdo to zaplatí? Sociálně slabí rodiče, o které se v tomto případě jedná, na to budou těžko mít peníze a silně pochybuji, že to bude někdo chtít organizovat a dělat zadarmo, zvláště v situaci, kdy nákaza bude neustále hrozit. Nebo že by pan ministr zase cílil svým myšlením tím směrem, jakože učitelé vnímají své povolání jako poslání? Už jsme to od něj nedávno slyšeli.

2. Kdo sociálně slabé a zaostávající žáky do doškolovacích kurzů dostane? Jedná se totiž většinou o rodiny, které o něco takového stát ani nebudou. Většina z nich má problém posílat děti do školy i za normálních okolností.

Eva Adamová řekl(a)...
19. dubna 2020 v 9:51  

Ale mám jeden nápad, když necháme všechny žáky, kteří na domácí práci po dobu koronavirové domácí výuky ani nesáhli propadnout a stát to zaplatí, bude v některých částech republiky v kurzech narváno a neziskové organizace budou mít zase jednou něco rozumného na práci.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.