Plaga: Zvažujeme konzultace žáků 9. tříd ve školách

úterý 28. dubna 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) zatím stále předpokládá, že se 25. května otevře jen první stupeň základních škol. V rozhovoru pro Právo ale nově řekl, že zvažuje připustit žáky devátých tříd ke konzultacím do škol.



Robert Plaga (msmt.cz)
Plaga v rozhovoru také říká: 

Před týdnem jsme zveřejnili scénář k uvolňování opatření ve školství, na kterém jsme spolupracovali s epidemiology z ministerstva zdravotnictví v čele s Rastislavem Maďarem. Tento scénář je stále platný, jedinou změnou bylo to, že na vysoké školy mohou od tohoto pondělí docházet také ostatní ročníky studentů než jen závěrečné, stále však za dodržení přísných podmínek, tedy konzultace či zkoušky o maximálně pěti lidech. Podle informací z vysokých škol jim toto uvolnění usnadní uzavření semestru. Pokud se situace bude nadále vyvíjet dobře, chtěl bych v jednání s ministerstvem zdravotnictví také otevřít otázku například konzultací pro 9. ročníky. Stále ale platí, že klíčový je pro nás názor epidemiologů…

Na přelomu dubna a května vydáme pro školy manuál, jak postupovat, na kterém spolupracujeme s ministerstvem zdravotnictví. S tím školy včas seznámíme, aby podle něj měli ředitelé možnost výuku zorganizovat.


Celý rozhovor naleznete v deníku Právo

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2020 v 10:39  

Super, někdo si myslí, že se matematiku a český jazyk naučí na přijímačky za 14 dnů, když celou školní docházku nic nedělal? Jak bláhové. A na konzultace pro žáky do učebních oborů dozajista přijdou naprosto všichni. Jaká to neznalost školního prostředí ZŠ.

Eva Adamová řekl(a)...
28. dubna 2020 v 13:34  

Konzultace jsou úplně zbytečné. Dělali jsme si průzkum mezi našimi deváťáky a na přijímačky se v současné době připravují pouze dva žáci, kteří se hlásí na výběrová gymnázia. Ostatní se na přijímačky nepřipravují, buď čekají na vyhlášení termínu a začnou si intenzivně opakovat až čtrnáct dnů před tímto termínem, nebo nedělají vůbec nic, protože jsou si jistí přijetím. Ti, kteří se připravují nebo ještě s přípravou počítají, se vyjádřili, že na jůtůbku je tolik propočítaných příkladů, že je zbytečné se kamsi štrachat.

Anonymní řekl(a)...
28. dubna 2020 v 17:44  

Tak zrovna sleduji debatu o nouzovém stavu v PS, v opozici je tolik učitelů, že by zachránili české školství v první linii na několik měsíců. Třeba do prázdnin. To se jim to z těch poslaneckých lavic ohledně školství moralizuje.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.